Kam za zábavou? Slaný na talíři, retrobus, Křivoklát, pouť nebo sport

Nabízíme víkendovou zábavu dle výběru Vašeho Kladna. Na programu je třeba food festival, tři sportovní zápasy, jízda starým autobusem či pouť na Břevnově. 

V sobotu na Masarykově náměstí ve Slaném pořádají od deseti dopoledne do pěti hodin odpoledne food akci Slaný na talíři. Vstup je zdarma, zábava pro děti zaručena.

V sobotu v jednu hodinu po poledni začnou "prckové" v centru Kladna z náměstí Starosty Pavla zdolávat těžké překážky v náročném vytrvalostním závodě. Ze stejného náměstí v neděli vyjíždí retrobus za industriálními památkami Kladenska a to hned dvakrát. Komentované cestování potrvá přes tři hodiny a není vhodné pro malé děti. První odjezd od radnice je v devět hodin ráno, druhý ve dvě odpoledne. 

V sobotu mohou milovníci kolektivních sportů a fandové kladenských týmů navštívit hned tři zápasy za jednu vstupenku. Pokus si ji zakoupíte na hokejový zápas Rytířů proti Liberci (začátek v 15.00), pak s ní zdarma projdete na volejbalový zápas ve sportovní hale. Tam se ve stejný den od šesti hodin večer střetnou Kladenští orli s Prahou a hodinu po nich začne v hale BIOS florbalové utkání kladenských Kanonýrů s Petrovicemi.

V sobotu i v neděli se na hradu Křivoklát koná 25. Křivoklání. Mezi 10. až 18. hodinou zažijí návštěvníci například šermířské souboje, rytířskou stezku pro děti, ve dvě hodiny odpoledne rytířská průvod. V sobotu odjíždí z nádraží Praha - Smíchov na Křivoklát speciální vlak tažený historickou lokomotivou. 

Na pražském Břevnově vrcholí o víkendu druhá největší pouť v české metropoli Břevnovské posvícení (14.00 - 19.00). 

-red-

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí