Město připravilo pro děti nevšední zážitek v zámecké zahradě

Dnes večer se v Zámecké zahradě oficiálně rozsvítí vánoční pohádková atmosféra a na náměstí vánoční strom obtěžkaný přáními klientů dětských domovů.

První adventní víkend je v Kladně tradičně ve znamení rozsvícení vánočního stromu na náměstí Starosty Pavla i zážitků pro děti v zahradě Kladenského zámku. Rozsvícení stromu se tentokrát uskuteční bez veřejnosti v přímém přenosu na You Tube i facebookovém profilu města Kladna.
Obálky s tipy na dárky pro děti, které stráví Vánoce bez rodičů, si můžete přijít odebrat ze stromu dnes mezi 10. a 18. hodinou. V areálu tržiště je také tradičně umístěna Vánoční truhla. Do ní mohou zájemci přispívat dobrovolnou částkou na podporu dětských domovů. Přispět lze také převodem na účet: 21223-0388064309/0800.
Nechybí ani betlém se živými zvířaty. Město v  zahradě Kladenského zámku přichystalo velice originální dobrodružný pohádkový svět. Kdo si vyzvedne knihu Procházka Pohádkovým světem za skříní a splní několik úkolů, obdrží dárek. Knížky jsou k vyzvednutí u vchodu do zahrady.
Pokud vláda ČR uvolní přísná hygienická opatření, začnou na náměstí Starosty Pavla vánoční trhy.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí