Noc divadel bude i v sobotu v Kladně

Hlavním lákadlem programu tohoto svátku snad ve všech divadlech v republice je možnost prohlédnout si divadelní budovu trochu jinak. Diváci se mohou setkat s herci a dalšími členy tvůrčího týmu a vůbec všemi zaměstnanci a nahlédnout tak pod pokličku divadelního dění. Zváni jsou proto v sobotu 18. 11. do kladenského divadla všichni, kteří touží poznat divadelní svět z jiného úhlu pohledu, než jak ho vidí řadový divák.

Ve foyer bude připravena výstava kostýmů a rekvizit, návštěvníci se mohou vyfotit ve speciálním fotokoutku a budou mít přístup k informacím i k zajímavým slevám na vstupenky, které platí pouze po dobu trvání Noci divadel.

V hlavním sále bude připraven program, který začíná v 18.00 hod. Diváci mohou zhlédnout „živý trailer“, tedy divadelní upoutávku na nejnovější inscenaci – komedii Woody Allena CENTRAL PARK WEST, která bude mít premiéru přesně za týden, tedy 25. listopadu. Jedná se tedy zároveň o malé nahlédnutí do zkoušecího procesu. Dále bude následovat série písní z hudební revue EXPOp 67 (ve které zní hity z 60. let) v koncertním provedení a samozřejmě za doprovodu živé kapely. V 19.00 hod. se Městské divadlo Kladno (MDK) připojí ke SPOLEČNÉMU POTLESKU, který propojuje všechna divadla účastnící se Noci divadel. Následovat bude interaktivní prohlídka jeviště a technického zázemí spojená s diváckým kvízem. Vítězové se mohou těšit na lákavé divadelní ceny. Prohlídku povede umělecký šéf divadla Jaroslav Slánský a dramaturgyně Kristýna Čepková.

Od sedmi hodin je zároveň plánováno scénické čtení v malém sále divadla (tedy ve zkušebně, která slouží zároveň jako malá scéna). V režii člena souboru Jiřího Š. Hájka se bude číst současná americká hra RÁNA POD PÁS autora Richarda Dressera.

Od 20.30 hod. bude navazovat další pásmo složené z písní z let 60. (tedy z inscenace EXPOp 67), a to opět na jevišti ve velkém sále. Plynule pak přejde v komorní koncert v doprovodu piana a v podání herců a hereček, a sice v Divadelní kavárně MDK, kde se nachází nejmenší scéna. Jak mnozí vědí, kladenský soubor je vskutku muzikální, takže je na co se těšit.

Po celou dobu Noci divadel budou k dispozici uvaděči a uvaděčky, členky obchodního oddělení a další zaměstnanci, aby návštěvníkům poskytli veškeré informace. K dispozici budou také tištěný program a plakáty, aby se všichni dobře orientovali a nic jim neuniklo. Celou Noc divadel bude rovněž otevřena pokladna, kde bude možné zakoupit vstupenky na představení s výraznými slevami.

Vstup na všechny akce v rámci Noci divadel v MDK je zdarma.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí