Jak dnes v supermarketech? Někde ještě včera nevěděli…

Dnes se ve vládou povolených obchodech najelo na nový režim. Jeden zákazník musí kolem sebe mít volnou plochu, nikým neobsazenou, o velikosti 15 metrů čtverečních. Včera večer jsme se byli zeptat, jak jsou kladenské supermarkety připravené.

Kauflandu měli připravené papírové červené čtvrtky s černými čísly. Ty v počtu 433 kusů připevnili na nákupní vozíky. Právě takový počet zákazníků včetně zaměstnanců má Kaufland povoleno pustit najednou na svou nákupní plochu. Jak jsme se dozvěděli, bez očíslovaného vozíku zákazníka nevpustí do samotného objektu, ve kterém prodejna sídlí! Jeden vozík připadne na jednoho zákazníka, výjimku mají děti, doprovody dětí do věku patnácti roků, těhotných a invalidů. Kapacita 433 zákazníků v prodejně by prý neměla být naplněna ani dnes, tedy ve středu, kdy začínají slevové akce.
Systém jeden zákazník na jeden vozík funguje rovněž v Normě, Albertu či v Penny. V Penny jsme byli upozorněni, že systém budou striktně dodržovat. „Jdeš nakoupit s manželkou, máš smůlu. Musíte mít dva vozíky,“ uvedla ostraha obchodního řetězce v sousedství Tesca.
Tescu nám včera před osmou hodinou večer nikdo nedokázal říct, jak budou ode dneška fungovat. Vše se údajně dozvěděli před nástupem na středeční směnu. Předpokládali, že u vchodů budou zákazníky počítat. Na plochu by se v Tescu mělo vejít naráz zhruba 300 lidí. Stejnou nevědomost projevili v Bille. Také tam se režim vpouštění zákazníků dozvěděli dnes ráno.
Hrozí fronty? V Albertu a Normě na Sítenském náměstí jsme zjistili, že ne. Kapacitu plochy by ani při tomto novém režimu neměli zákazníci v nákupních špičkách překročit. A vozíky už samy o sobě téměř zaručují odstup od druhé osoby…

Jan Murárik

 aobr
Český humor na sociálních sítích byl opět pohotový...


Počasí Kladno

Předpověď počasí