Vánoční zpívání na schodech

Poslední den vyučování před příchodem nového roku v SOŠ a SOU náměstí Edvarda Beneše v Kladně  je již mnoho let vskutku zajímavý, probíhá tu totiž tradiční vánoční zpívání.

Netypický je především tím, že se nezpívá v aule či tělocvičně, těmi škola nedisponuje, ale na chodbě a přilehlém schodišti. Hezky vánoční bylo letos už zahájení. Žáci studijního oboru sociální činnost nacvičili pod vedením Mgr. Fellera vánoční divadelní hru, kterou hráli v průběhu týdne v různých školských a sociálních zařízeních. Nakonec ji mohli vidět i jejich spolužáci. Herci podali skvělé výkony, publikum bylo nadšené.
Následně žáci i zaměstnanci zaplnili do posledního místečka chodbu v přízemí i schodiště, v rukou kelímky s vánočním punčem a texty 12 koled. Na samém začátku všichni ale jen poslouchali. Paní učitelka Bc. Fichtnerová a její žákyně zazpívaly anglické koledy a středověké roraty. Poté za doprovodu klavíru zpívali české vánoční písně a koledy už všichni přítomní. Někteří čistě a nádherně, jiní trochu falešně, ale výsledný efekt byl dokonalý. Nádherná atmosféra a radost pro všechny přítomné. "Tradiční vánoční zpívání bylo moc hezké, velmi se vydařilo," uvedl Mgr. Petr Paták, DiS., ředitel SOŠ a SOU Kladno.

- red -

souvanocnihra

Vánoční hra se divákům líbila

souzpevschody

Zpívalo se s plnou vervou i se smíchem


Počasí Kladno

Předpověď počasí