Strážníci řeší problémy se psy a jejich majiteli

Během prvních dvou měsíců roku 2017 strážníci Městské policie Kladno odchytávali již patnáct psů. Z tohoto počtu se jich osm vrátilo svým majitelům, ostatní byli umístěni do útulku na Bouchalce. 

V posledním týdnu byli strážníci přivoláni k případu, kdy volně pobíhající pes napadl jiného psa. Šedesátiletá žena venčila svého pinče na vodítku a z vedlejší ulice se na ně rozběhli dva nezajištění psi. Jeden z nich pak napadl psa ženy. Než se na místo dostavila majitelka volně pobíhajícího psa, tak malý pinč utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření a hospitalizaci u veterináře. Manžel majitelky útočícího psa zraněného převezl k ošetření a zaplatil náklady na ošetření.

K dalšímu zranění zvířete došlo začátkem února, kdy volně pobíhajícího psa srazilo projíždějící vozidlo. Pes skončil v odchytových kotcích strážníků a po operaci byl převezen do psího útulku na Bouchalce. 

K dalšímu zraněnému psu byla přivolána hlídka ve čtvrtek odpoledne. V tomto případě se podařilo dohledat majitele a ten se o svého psa postaral. 

Město Kladno má v platnosti vyhlášku, která upravuje volný pohyb psů. Psi musí být na vodítku. Pokud je pes volně, musí mít náhubek. Místa, kde musí pes být veden výhradně na vodítku, upravuje vyhláška číslo 11/10/01 O čistotě a pořádku ve městě.

Jsou to:

 Rozdělov 

- nám. Jana Masaryka

- ul. Vítězná 

Kladno 

- ul. Čs. armády, ul. T.G. Masaryka, nám. Svobody, nám. Starosty Pavla, nám. 17. listopadu, ul. Ivana Olbrachta 

- parky u divadla (Dvořákovy sady), park ul. P. Bezruče, park u gymnázia (část nám. E. Beneše) 

Kročehlavy 

- náměstí Sítná, Václavák, park u Kauflandu 

Dubí, Vrapice 

- ul. Vrapická 

Švermov 

- ul. 28. října 

- Havlíčkovo nám

Na ostatních místech může být pes volně, ale musí mít nasazen náhubek a být pod neustálým dohledem a kontrolou osoby doprovázejícího psa.

- red -

Ilustrační foto: MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí