Hnutí ANO si v Kladně zvolilo nové vedení

Místní organizace hnutí ANO v Kladně má nového předsedu. Petru Melčovou střídá Jiří Chvojka, známý kladenský podnikatel.

Proč ke změně v místní organizaci došlo?
V řádném termínu byl svolán volební sněm, na něm jsme plodně diskutovali o dalších možnostech a budoucnosti hnutí ANO v Kladně obecně. Samozřejmě v době vedení Petry Melčové se spousta věcí povedla více a něco, bohužel, méně, taková je politika. Z diskuze a následné volby pak přirozeně vyplynulo, že je potřeba nový impulz a zároveň stabilní sjednocující prvek. V hnutí ANO se pohybuji již od samotného začátku, ale teprve nyní jsem došel k pevnému rozhodnutí kandidovat. Jsem velmi potěšen, že jsem získal důvěru převážné většiny členů. Je to pro mě samozřejmě závazek.

Jaký je současný stav kladenské organizace hnutí? 
Kladenská organizace je pevná. Organizaci nikdo oficiálně neopustil, „legitimaci“ nikdo neodevzdal a ani v současné chvíli nemám zmínky o tom, že by se k tomu někdo chystal. Na volebním sněmu samozřejmě vzplály emoce, ale myslím, že je to do jisté míry součást každé změny. Je to projev demokracie.

Bude pod novým vedením hnutí v Kladně více vidět?
Ano, je to jedním z našich cílů a jeden z hlavních bodů mého programu. Chceme se ještě více aktivně zapojit do chodu města, jak prostřednictvím radnice, kde figurujeme v koalici, tak i v běžném občanském životě, protože my jsme ANO.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí