Rozšiřuje se nabídka vlakových spojů. Co potěší Kladno?

Neděle 10. prosince je dnem, kdy v Praze a Středočeském kraji vyjedou nové vlakové spoje a zrychlí se také vlakové spojení z Kladna na pražský Zličín a Smíchov. 

O sobotách a nedělích se přesně v půl třetí ráno rozjedou z pražského hlavního nádraží vlaky směrem do Kladna a dalších měst. Lidé už nebudou muset chvátat o víkendu na poslední vlak v půl jedné jako dosud. 

Zlepší se také současné přestupní vazby. Příkladem může být spojení z Kladna do Prahy přes Hostivici. Nově budou upraveny přípoje v Hostivici, aby osobní vlaky na Zličín, Smíchov a hlavní nádraží navazovaly na rychlíky a spěšné vlaky od Kladna. Cesta na Smíchov teď bude pro Kladenské rychlejší a celkově se zlepší přestupní vazby na všechny směry z Hostivice, tedy i na tratích do Rudné a Středokluk.

Detailní přehled změn

Trať 093 Kralupy nad Vltavou – Kladno: V pracovní dny ve večerních hodinách budou prodlouženy dva vlaky končící ve stanici Kladno-Ostrovec až do Kladna-Dubí, v opačném směru bude jeden spoj také prodloužen a bude tak výchozí již ze stanice Kladno-Dubí.

Trať 120 Praha – Kladno – Rakovník: Na této trati bude po celý rok 2018 pokračovat výluka kvůli opravě Negrelliho viaduktu v Praze, vlaky proto budou i nadále začínat a končit na zastávce Praha-Bubny Vltavská. Na trati dojde k doplnění nabídky rychlých spojů ve večerních hodinách. Nový pár spěšných vlaků pojede denně ze zastávky Prahy-Bubny Vltavská do Kladna-Ostrovce a zpět. Z Prahy bude odjíždět ve 22:05 (Sp 1912) a z Kladna v 21:15 (Sp 1899). O víkendových nocích bude zaveden nový spoj druhého nočního rozjezdu (odjezd v 02:30, Os 9842) z Prahy hl. n. do Kladna-Ostrovce, nový vlak pojede i v opačném směru s odjezdem z Kladna v 01:28 (Os 9837). Z důvodu výluky tyto vlaky nepojedou přes Dejvice, ale přes Zličín a Smíchov po trati 122.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí