Mrtvá ryba vs. trofejní štika 0:4

Jistě znáte tu situaci, kdy víte o exkluzivním rybářském místě a v podstatě se osobně znáte i s lokální rybí populací. A co víc, když se na tomhle prostoru pohybuje dominantní a trofejní štika, na kterou máte spadeno. V tu chvíli je jasné, na co jako rybář budete cílit. 

Přesně tohle právě potkává našeho rybáře Tůču, který tohle rybí monstrum měl na svém prutě hned dvakrát. A prozatím vždy štika zvítězila a dokázala se z háčku vyprostit. Samozřejmě to nemohl náš rybář vzdát, a proto se znovu vydal na místo činu. Netrvalo to dlouho a dostal šanci s pořadovým číslem 3. Bohužel ani tentokrát nebyl úspěšný a ryba se háčku znovu zbavila. S pocitem smutku zkoušel Tůča své štěstí dál. Rybářsky úspěšný byl, ale snová štika stále nikde. V průběhu jeho snažení však přišlo cosi nevídaného - 4. nabídka! Po velkém a dlouhém boji ale znovu vodní monstrum zvítězilo. Ryba i rybář tak ukázali svou sílu i odhodlanost, kterou jak pevně doufáme, má stále náš rybář větší. Směle ,,hurá" do pátého dílu této série, který snad bude tím vítězným.

Konec roku v režii Máry
Vánoční svátky, konec roku i konec letošní rybářské sezony se kvapem blíží. Je však stále čas vylepšovat stávající skóre a především náš rybář Mára se tohoto úkolu ujal se ctí. Poslední týdny u Mrtvé ryby jsou jednoznačně Márovou ,,one man show". Po jeho posledním štičím osobáku se teď blýsknul další zubatou krasavicí. Co natom, že Mára chytá týden co týden pěknou štiku. Aktuálně, v konkurenci především svých kolegů z Mrtvé ryby, nedal šanci nikomu pochybovat a svým rybářským výkonem znovu dominoval. Jestli to tímto tempem půjde do konce roku dále, tak bude Mára jedním ze žhavých aspirantů na nejlepšího rybáře Mrtvé ryby aktuální sezony.

konec

 

Jedna malá výprava znamenala mnoho velkého
Jedno víkendové dopoledne, jedna parta rybářů, jedna řeka. Výsledkem však bylo mnoho zážitků, zábavy a především parádních úlovků. Vezměme to hezky popořádku. To, že Tůča má podzimní rybářskou formu na štiky, to už víme. Tentokrát ji znovu potvrdil a nedal tak příležitost k pochybnostem o jeho kvalitách. Štika přes 70 centimetrů je toho důkazem. Dalším v pořadí úspěšných byl Šubajs. Je zvyklý bojovat s velkými rybami a je dalším specialistou na štiky. Tentokrát se sice musel smířit s menším úlovkem, i tak v souboji s chladnoucí řekou uspěl. Při takové příležitosti samozřejmě nemohl chybět ani kapitán týmu Mrtvá ryba, taky ryba... Paži. Ten se nejprve předvedl tlouštěm 40+ a hned poté doplnil své kolegy pěknou štičkou. Další zubatou krásku ulovil Mára. Tahle rybka měla těsně pod půl metru a jistě potěšila, ale to, co Márovi rozhodně udělalo tu největší radost, byla druhá vylovená ryba. Druhá štika totiž předčila i tu Tůčovu a stala se novým Márovým osobním rekordem. Za celou Mrtvou rybu mu moc gratulujeme!

konec1

- jak - 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí