Bilancování. Ředitel nemocnice: Pacienti se mohou těšit na nové přístroje

Letos v lednu vystřídal na pozici ředitele kladenské nemocnice Vladimíra Lemona. Nyní pro Petra Poloučka (46) nastal první čas bilancování.

Na co jste za letošní rok fungování nemocnice pyšný?
Pýchou bych raději šetřil, neboť jak se říká, pýcha předchází pád... Přesto bych rád vyzvednul úsilí našich zaměstnanců, které vedlo k zastavení klesající výkonnosti. Některá oddělení dokonce zaznamenala výkonnostní růst. Odvrátili jsme kolaps nemocnice, kterému opravdu unikla o pověstný vlásek, a zaznamenali jsme výrazné vylepšení hospodářského výsledku. Za to rád všem děkuji. Zvýšil se i počet spokojených pacientů, můžeme-li soudit podle zvýšeného počtu písemných poděkování.  

Můžete říct, že máte v některém směru hotovo?
V nemocnici nebude nikdy, jak se říká, hotovo. Starat se o nemocnici je nekončící příběh. Vždy je co vylepšovat a posouvat vpřed. Proces nastavení hospodářské stability je značně komplikovaný a dlouhodobý proces. My jsme zatím na jeho začátku.

Poznají vaši pacienti příští rok, že se kladenské nemocnici daří?
Naši pacienti se mohou těšit na desítky nových, moderních přístrojů, které nahradí již často zastaralou a nevyhovující zdravotnickou techniku. Zpřesní i zrychlí diagnostiku a léčbu. Letos na podzim již byli pacienti například vyšetřováni novým CT přístrojem, v těchto dnech jsme zprovoznili nový rentgen. S dalšími přístrojovými novinkami v celkové hodnotě 100 milionů korun budeme naše pacienty seznamovat. Předpokládáme, že se nám v roce 2018 snad podaří spustit rekonstrukci bloku C2, ve kterém by měly vzniknout moderní lůžková oddělení i ambulance.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí