Pavel Křepelka: Ještě jsou mezi námi dobří lidé!

Kladenské zastupitelstvo schválilo převedení městského pozemku na výstavbu bezbariérového domu pro Petra Křepelku (22, na snímku s otcem). Bývalý kladenský hokejista utrpěl loni vážná zranění, po kterých je upoután na invalidní vozík. 

V těchto dnech tráví u Petra na rehabilitační a léčebné klinice v německém Murnau veškerý volný čas jeho rodiče. "Dobří lidé ještě existují, ještě se mezi námi najdou," reagoval na výsledek hlasování zastupitelů o převedení pozemku Petrovi Křepelkovi jeho otec Pavel, trenér kladenské hokejové mládeže. Dodal, že zástupci německé pojišťovny, u které se Petr před začátkem minulé sezony jako hráč pojistil, po návštěvě hráčova bydliště v kladenském Švermově konstatovali, že je kvůli absenci bezbariérového přístupu pro jejich klienta nevhodný. 

Po schválení převodu městského pozemku k výstavbě bezbariérového bydlení svitla Petrovi slibná naděje, že by mohl žít pohodlněji. "Moc děkujeme zastupitelům, kteří pro převod zvedli ruku, radním města, kteří návrh do zastupitelstva dali a především primátorovi Milanu Volfovi za vstřícnost a pochopení," doplnil Pavel Křepelka. 

Petr si loni v říjnu při zápase páté německé hokejové ligy v dresu ESC Haßfurt při nárazu na mantinel vážně poranil páteř. Od té doby dodnes zápasí s vážnými následky a nepohyblivostí dolních končetin. Poprvé se domů dostane příští týden. Parta nejen kladenských hokejistů a kamarádů pro něj v pátek 29. června připravila benefiční fotbalové utkání, jehož finanční výtěžek půjde na Petrovu léčbu. Exhibiční zápas, který mají v režii současní i bývalí hokejoví Rytíři, začíná na hřišti v Braškově v pět hodin odpoledne.

Jan Murárik

krepahokejky

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí