Už v pátek fotbal pro Křepelku!

V pátek 29. června se na hřišti v Braškově uskuteční benefiční fotbalové utkání na podporu léčby bývalého kladenského hokejisty Petra Křepelky (22). 

Dva roky zpátky založili mladí kladenští hokejisté i fotbalisté v Braškově tradiční zápas dvou týmů na velkém fotbalovém hřišti. Z Rytířů Kružíka, Matuly, Havlůje, Kubíka či Křepelky se vytvořil organizační základ fotbalového setkávání v červnu na konci hokejové suché přípravy. A právě Petr "Křépa" Křepelka řízením osudu by letos chyběl. 

Z Kladna odešel za hokejovým chlebíčkem do Německa. Spokojený v nižší soutěži a s novým elánem do hry. I tu loňskou sezonu začínal ve stejném klubu, ovšem osud mu tentokrát nepřál. V polovině října se v zápalu hry těžce zranil a od té doby bojuje o návrat do běžného života z invalidního vozíku. A jestliže se štěstí od něj na chvíli odvrátilo, neodvrátili se od něj ani na okamžik  jeho kamarádi a bývalí spoluhráči. 

Ti věnují letošní fotbálek právě "Křépovi"! "Věříme, že benefiční zápas pro ´Křépu´ vynese Petrovi v dobrovolné sbírce pěknou sumu. Jenom my hokejisté mezi sebou vybereme přes třicet tisíc korun. Další peníze jistě přidají diváci, kterých by mohlo přijít hodně. Zápas nám pomáhají organizovat hokejoví Rytíři v čele s jejich tiskovým mluvčím Vítkem Heralem. Petr k nám do party odjakživa patřil, jsme s ním prakticky denně ve spojení a dál mu dáváme znát, že do naší party samozřejmě patří," říká jeden z organizátorů a v minulé sezoně bek Rytířů František Matula.  

Zápas má v Braškově výkop v pět hodin odpoledne a na soupiskách obou týmů jsou zajímavá a divácky lákavá jména!

Jan Murárik

krepelkazapetrem

Za Petrem jezdí kamarádi do Německa pravidelně


Počasí Kladno

Předpověď počasí