Revitalizace Cyrila Boudy jde do finiše

Jedna ze zásadních kladenských investic současnosti se blíží ke svému závěru. Rekonstrukce ulice Cyrila Boudy včetně nových chodníků a bezpečných autobusových zastávek měla být původně dokončena už na začátku tohoto měsíce. Stavební práce se ale již blíží do svého konce.

“Na vině jsou dva faktory. Prvním je nedostatek stavebního materiálu, který ale aktuálně trápí všechny stavební firmy. Je to důsledek stavebního boomu v celé České republice,” vysvětlil kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). Druhým důvodem jsou omezené kapacity stavebních firem kvůli nedostatku pracovních sil na trhu. Jedná se o jeden z nejvýraznějších projektů realizovaných v Kladně, proto se stal opakovaně terčem v předvolební kampani. S jejím blížícím se koncem se tak může opět stát, ovšem v okamžiku, kdy město opravu Cyrila Boudy už dokončuje, stejně jako revitalizaci blízkého náměstí E. Beneše.

Revitalizace ulice Cyrila Boudy je kompletní změnou této třídy v centru města. Cestující hromadnou dopravou budou využívat nové autobusové zastávky, výrazně bezpečnější budou přechody. Celkově dojde ke zklidnění dopravy a sníže se počet kolizních míst mezi automobily a pěšími. “Už nyní se rýsuje budoucí podoba této frekventované komunikace,” doplnil Milan Volf. Oprava ulice Cyrila Boudy si vyžádá z městského rozpočtu devatenáct milionů korun.

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí