Kamion na boku, škoda přes dva miliony

Včera 18. září po desáté hodině dopolední vjížděli kladenští dopravní policisté k dopravní nehodě na dálnici D/6. Tam na 29. kilometru ve směru na Prahu havaroval dvaačtyřicetiletý řidič z Benešovska jedoucí s jízdní soupravou složenou z tahače Mercedes Benz a návěsu.

Šofér ze zatím nezjištěných příčin přejel přes pravou krajnici na travnatý pás a poté se snažil vozidlo dostat zpět na komunikaci, přičemž strhl řízení vlevo. Po tomto manévru narazil do pravých svodidel, následně přejel oba jízdní pruhy a následoval další náraz, tentokrát do svodidel středových. Po tomto nárazu se celá jízdní souprava překlopila na pravý bok do jízdních pruhů směrem na Karlovy Vary a vozidlo se zastavilo o krajní svodidla. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Z návěsu se při nehodě vysypal náklad. Jednalo se o autoklimatizační jednotky, jejichž cena byla vyčíslena na 680.000 Kč. Na kamionu vznikla škoda 1.000.000 Kč. Škodu, kterou řidič způsobil na komunikaci a dopravním značení, byla vyčíslena na 500.000 Kč.

Komunikace byla po celou dobu šetření dopravní nehody uzavřena a policisté prováděli odklon dopravy po přilehlých komunikacích. Provoz na dálnici byl zcela obnoven cca v 18.00 hodin.

Co bylo příčinou této nehody, která se naštěstí obešla bez zranění, šetří nyní dopravní policisté.

PČR

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí