Rada policistů: Vyfoťte si hroby!

Oddělení tisku a prevence a policisté z oddělení hlídkové služby a z ostatních obvodních odděleních i v letošním roce navázali na pravidelnou preventivně bezpečnostní akci zaměřenou na kontroly hřbitovů ve vytipovaných místech v okrese Kladno. Preventivní kontroly probíhají do 6. listopadu.

Policisté majitelům hrobů doporučují, aby si  své hroby na hřbitovech vyfotografovali a vlastnili tak dokumentaci pro případ, kdyby jim byly z hrobu zcizeny nějaké předměty. V dnešní době jsou pachatelé nevyzpytatelní a kromě svícnů, květin a věnců se dost často zaměřují na části funerální architektury, jako jsou například části hrobek a náhrobků nebo okrasné kovové předměty a sošky.  

V rámci této preventivní akce policisté budou poskytovat informace občanům, kteří se v danou dobu budou právě nacházet na hřbitovech. Dále zde budou distribuovat letáky s preventivní tématikou.

Policisté upozorňují občany, aby na těchto pietních místech a především ve dnech před Památkou zesnulých, kdy je zvýšená návštěvnost, zde neopomínali věci ve svých vozidlech, neboť  zloděj umí využít každou chvilku nepozornosti.

Dále policisté apelují na řidiče, aby byli  v těchto dnech velmi obezřetní,  neboť jako každým rokem je v předdušičkových dnech očekáván zesílený provoz a vyšší nárůst vozidel v silničním provozu. Z těchto důvodů by řidiči měli dbát zvýšené opatrnosti.  Toto upozornění se týká všech účastníků silničního provozu včetně chodců.

- PČR -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí