Michal Maléř: Ještě dvanáct dětí a mám Oscara...

Řady hereckých rodičů Městského divadla Kladno v těchto dnech rozšířil Michal Maléř (31). V rozhovoru pro Vaše Kladno se zvláště u divaček oblíbený člen souboru svěřil, jak mu ze dne na den syn Matyáš změnil i herecký život. 

Co v sobě cítíte jako čerstvý táta?
Hluboký obdiv ke své přítelkyni. Pro mě je úžasné, že se narodil malý človíček, že se takové věci dějí. Prožil jsem u porodu tolik věcí, které jsem si předtím ani nedokázal představit. Tolik emocí... Strachu a radosti. Po této zkušenosti půjdu k porodu znovu a rád, pokud bude příležitost (usmívá se). Určitě kvůli tomu, abych své partnerce pomáhal. Byla ráda, že jsem s ní. Uklidňoval jsem ji, dýchal s ní, hecoval, když tlačila. Poděkovala mi (směje se). 

Kdy bude svatba?
Až bude Matyáš ťapat, aby si ji s námi užil. 

Ovlivnil porod či zrození Matyáše váš herecký projev?
Myslím si, že ovlivnil. Prožívám či hraju emoce jinak, než předtím. Zažil jsem je, tak v mém projevu jsou. Říká se, že dokud emoce skutečně nezažijete, tak je nezahrajete. A třeba v Pasti mám strach, o kterém vím, jak vypadá, protože jsem měl o přítelkyni u porodu skutečný strach. 

S dětmi nebo lépe řečeno už i s porody se herectví prohlubuje?
Momentálně cítím, že tak po dvanáctém našem dítěti si už půjdu pro Oscara (směje se). 

Už se na počest Matyáše konaly pověstné mohutné herecké oslavy?
Ještě ne. Nebyl čas, každý den musím nyní usedat za volant a kolem rodiny zařizovat spoustu věcí. Ale Matyáš se určitě pořádně zapije. To se musí (usmívá se). Brácha, herec v Plzni, ho už zapil před svou premiérou Tartuffa. Povedla se.

Jak nyní vnímáte kladenské divadlo, které v současné době má spoustu představení vyprodaných?
Honza Krafka, Jarda Slánský i naše super dramaturgyně vedou divadlo tak, aby plné bylo. To mě nepřekvapuje. Dělají svou práci skvěle. Nebudu ani vysvětlovat, že se pro plné hlediště hraje líp než pro prázdné. Mám z toho obrovskou radost. Lidé i na reprízách tleskají vestoje. To o něčem svědčí.

Čeká vás v téhle sezoně větší role?
V druhé polovině listopadu začneme zkoušet inscenaci Hra, která se zvrtla a v ní bych něco většího měl mít. 

Jan Murárik

Foto: Tomáš Glasberger a archiv MM

malerotec

Šťastný otec


Počasí Kladno

Předpověď počasí