Týden vědmy Johany. Vodnáři, dejte si pozor při koupi automobilu!

Hvězdy a karty prý nelžou... Podívali jsme se proto společně s vědmou Johanou na to, co nás čeká příští týden.

Rady pro zdraví na duben

Měsíc duben je snad nejdůležitějším měsícem, nejslabším orgánem jsou totiž naše játra - největší chemická továrna v těle, která umí přeměnit prakticky cokoliv na cokoliv. Játra jsou hlavním orgánem látkové výměny a metabolismu a tudíž nejvíce ovlivňují všechny orgány v těle. Mimo jiné ukládají vitamíny rozpustné v tucích, zásobují cukr, který postupně uvolňují do krevního řečiště a samozřejmě pomáhají k účinnému trávení tuků. Téměř všechny procesy v našich tělech jsou řízeny játry nebo jsou alespoň pod jejich vlivem. 

Játrům prospívají všeobecně hořčiny, vynikající všelék je tinktura z vlaštovičníku, dále pomáhají ostropestřec mariánský, pampeliška, řepík lékařský, pelyněk, zeměžluč, pití mrkvové nebo ředkvové šťávy, pivní kvasnice.

 

Beran 21. 3. – 20. 4.
Pokud jste workoholici, nebudete to mít v první polovině týdne vůbec jednoduché. Vycítíte, že vaše honba za penězi narušuje rodinnou idylku. Bude vám vadit jedno zásadní: že se ostatní baví a vy se dřete od rána do večera. Občas kvůli tomu doma vyvoláte úplně zbytečnou hádku, takže vaši nejbližší ani nepochopí, o co vám vlastně jde. Pokud chcete prožít více radosti z vítězství než smutku z proher, musíte především ovládnout svou impulzivnost. Dalším těžkým kalibrem, s nímž musíte zápasit, je vaše ctižádost, která vás žene k riziku i tam, kde by byla na místě spíše uvážlivost. Bude však stačit „maličkost“, věnovat se dětem a intimnímu protějšku alespoň pár hodin denně, a vše se otočí. Když ale neopustíte zajeté koleje, budete tak unavení, že víkend strávíte v polobdělém stavu, a dokonce hrozí, že pravidelně sáhnete po skleničce alkoholu.
Čísla do loterie: 6, 12, 15, 37, 38, 48

Býk 21. 4. – 20. 5.
Milí Býci, připravte se na řadu nepříjemných zkoušek. Osud se zkrátka rozhodne prověřit, zda jste se poučili z některých nedávných událostí. Mějte po ruce už od počátku týdne důležité dokumenty. Patrně se objeví spor, který bez právníka a patřičných listin nevyřešíte. Může se týkat vašeho bydlení, stejně tak smlouvy, například s telefonním operátorem nebo leasingovou společností. Také si dávejte pozor na to, kdo vám sděluje jaké informace, než je předáte dál, dobře si ověřte jejich pravdivost. Ve druhé polovině týdne byste měli pravidelně zavolat seniorům z rodiny. Víkend věnujte především samy sobě. Pozor si dávejte především na kolena a kotníky, hrozí úrazy. 
Čísla do loterie: 1, 18, 22, 34, 40, 44

Blíženci 21. 5. – 21. 6.
Po pracovní stránce to bude v příštím týdnu tak trochu na střídačku – jednou budete nahoře, podruhé zase dole. Budete pociťovat neklid, zmatenost a i v rutinních záležitostech se najednou můžete cítit poněkud nejistí. Chybějící nadhled i potřebný odstup od okolního dění způsobí, že nesprávně zhodnotíte jistou situaci, což vám přinese jen potíže. Také se připravte na drobné technické problémy v domácnosti, které vám značně otráví tento týden. Ve dnech od čtvrtka do neděle zřejmě začnete nejen plánovat, ale také realizovat úpravy bydlení nebo stavět přístřešek na zahradě. Karty vám radí svolat všechny příbuzné, do ničeho se sami nepouštějte. Jejich asistence se vám bude hodit.
Čísla do loterie: 5, 7, 23, 27, 30, 41

Rak 22. 6. – 22. 7.
Máte-li dluhy, zaměřte se na ně v první polovině týdne. Raději obětujte dovolenou u moře, ale snažte se seškrtat všechny zbytečné výdaje, nežít si nad poměry. Za půl roku si uvědomíte, že to byl rozumný tah! V zaměstnání budete mít honičku, ale se svými nejbližšími nyní vycházíte velmi dobře, využijte této doby k upevnění vztahů v rodině. Jediné, co vás může potrápit, je přepracovanost a stres. Se stresem může pomoci vitamín C či potraviny s Omega 3 mastnými kyselinami (mořské ryby, řasy, avokádo, lněné semínko aj.) O víkendu se vydejte na delší vycházky nebo výlety.
Čísla do loterie: 2, 9, 13, 20, 31, 39

Lev 23. 7. – 23. 8.
Od pondělí do středy se věnujte hlavně takovým činnostem, které nevyžadují příliš velkou kreativitu i originální myšlení, tyto schopnosti totiž u vás budou značně potlačeny. Naopak každodenní rutina vám padne jako ulitá. Koncem týdne se dostane do hry vaše bujná fantazie, která vás přivede do nejedné prekérní situace. Raději se vraťte rychle na pevnou zem, než si zaděláte na nějaký zbytečný malér. Ve čtvrtek se vydejte obhlédnout cestovní kanceláře. Nabídka zájezdů je velice bohatá a zejména destinace u mořského pobřeží nebo exotické země vám udělají moc dobře. O víkendu se snažte uklidnit například tím, že budete na zahrádce sázet ředkvičky. 
Čísla do loterie: 1, 8, 14, 21, 25, 43

Panna 24. 8. – 23. 9.
Milé Panny, v práci pojedete jako drak, zvládnete takové množství povinností, na které jindy potřebujete minimálně dvakrát tolik času. Budete nabité energií tak, že se dokážete pohybovat rychlostí vystřelené rakety, vaše okolí na vás ovšem bude vrhat nechápavé pohledy. Koncem týdne vás ovšem hvězdy razantně přinutí k tomu, abyste trochu přibrzdil/a, takové vražedné tempo se totiž nedá zvládat příliš dlouho. Prostě se vám vybijí baterky a vy už nebudete mít sílu něco řešit. Víkend si předem naplánujte, snažte se volno strávit mezi lidmi, rozhodně nezůstávejte sami! Jinak se vaše myšlenky stočí do minulosti, a jakmile začnete v duchu vzpomínat, nebude s vámi kloudná řeč. Dokonce hrozí, že si pořád budete v hlavě přehrávat jednu nepříjemnost a bez prášků na spaní neusnete. Když v tomto trendu budete pokračovat i další týden, mohl/a byste si nevědomky vytvořit závislost na sedativech!
Čísla do loterie: 3, 10, 15, 17, 28, 46

Váhy 24. 9. – 23. 10.
Vaše komunikační schopnosti budou v tomto týdnu výrazně posíleny a snadno navážete řadu nových kontaktů. Ve své roztržitosti však mnohá získaná telefonní čísla záhy poztrácíte. Vůbec byste si měl/a pravidelně zálohovat data v mobilu, hrozí totiž, že ho někde zapomenete nebo vám bude odcizen. Pokud hledáte novou lásku, můžete na ni narazit především v první polovině týdne. S jarem vám kvete i rodinné štěstí, členům rodiny se daří dobře a kraluje přátelská atmosféra. Víkend přeje cestování, oslavám, přičemž jsou tyto atributy spojeny s vašimi dětmi.
Čísla do loterie: 4, 11, 29, 35, 36, 47

Štír 24. 10. – 22. 11.
Milí Štíři, neponechávejte nic náhodě a všechny činnosti si zorganizujte doslova do poslední minuty, jinak vám nezbude dost času na to, co byste rádi stihli. Nynější postavení planet vám přinese tolik kázně i zodpovědnosti, že dokážete v průběhu každého dne splnit všechno, co jste si předsevzali. Získáte tak dost volných chvilek, jež můžete věnovat svým blízkým, kteří to jistě uvítají s povděkem. V plné síle můžete v následných dnech uplatňovat svůj vrozený smysl spravedlnost. Problémy druhých totiž dokážete vyřešit chytře, a hlavně je na případné chyby upozorníte natolik citlivě, že se nikdo nezačne psychicky hroutit. Dávejte si pozor na všechny aktivity, které mají něco společného s vodou. Hrozí vám úrazy.
Čísla do loterie: 1, 6, 19, 24, 27, 45

Střelec 23. 11. – 21. 12.
Vše v horoskopu naznačuje, že se prvotně budete snažit doplnit si mezery ve znalostech cizích jazyků. V pátek totiž odstartuje jedno z vašich nejlepších období roku, kdy dostanete příležitost postoupit v kariéře hodně nahoru, ale bez znalosti zejména angličtiny či němčiny by patrně nastal opak, tedy stagnace. Hned zkraje týdne rozšíříte okruh svých známých, ale prospěje vám, když vše udržíte pouze ve společenské rovině, hlavně si nikoho nového nezvěte k sobě domů! Kolem středy totiž nakouknete do jejich povahy a z toho, co uvidíte, vám přeběhne mráz po zádech. V pátek se před vámi otevřou pomyslné dveře do světa financí z cizích zdrojů. Abyste ale nějaké peníze získali, budete muset pročíst spoustu informačních letáků. Bez toho nebudete mít vůbec jasno, koho hned další týden máte požádat o dotace, grant, třeba i stipendium nebo příspěvek na péči pro prarodiče.
Čísla do loterie: 4, 16, 22, 33, 40, 48

Kozoroh 22. 12. - 20. 1.
V první polovině týdne se o vás budou přetahovat dvě naprosto odlišné energie: soucit a touha mít nad druhými moc. Takže občas někomu hodně zostra vynadáte. Jste-li ve vedoucí pozici, jedincům, kteří se ocitnou pod palbou vaší kritiky, začnete svým způsobem nadržovat. Dlouhé vysedávání v kancelářích a pobyt v prašném městě vám nedělají dobře na duši ani na těle. Potřebujete cítit kolem sebe volný prostor a čerstvý vzduch. Pravidelně proto vyrážejte do přírody nebo aspoň na procházky do parku. Tento týden se bude dařit zejména zemědělcům, horníkům, výrobcům porcelánu a skla. 
Čísla do loterie: 3, 13, 18, 26, 32, 35

Vodnář 21. 1. – 19. 2.
Budete si muset konečně připustit svoje nedostatky, jinak se v životě vůbec nikam neposunete. Občas se dostanete do situace, kdy plácnete něco nerozumného, a pak si to budete muset u dotyčného osoby dlouho žehlit. Psychicky na tom nemusíte být zrovna nejlépe, proto se nepouštějte do nějakých složitých záležitostí, asi byste příliš neuspěli. Budete mít sklony neplnit své povinnosti a vymlouvat se, že se to přes veškerou snahu stihnout nedá. Pokud tím jen sháníte alibi pro svou lenost, šijete past sami na sebe. Pozor si musíte dávat i při koupi motorových vozidel, kde může zdánlivě výhodný nákup vést k velkému průšvihu a následně k finančním ztrátám. Trápení vám mohou tento týden způsobovat problémy se zuby.
Čísla do loterie: 5, 12, 20, 24, 41, 47

Ryby 20. 2. – 20. 3.
Vaším největším nepřítelem jsou vlastní komplexy, s nimiž budete zápasit zejména ve středu a v pátek. V posledních dnech se snažíte měnit od základů svůj život, aniž vám dochází, že si tím podřezáváte větev, na které sedíte. Zkuste zachovat klid, nechte si vždy alespoň pár dnů na rozmyšlenou a mezitím přijdete na to, zda změny opravdu sami chcete. Nedávejte si laťku příliš vysoko! Poslouchejte dobře míněné rady a tipy expertů, neberte hned každý nesouhlas nebo námitku jako osobní kritiku. Zvažte, jestli je vaše záchranná strategie opravdu bezpečná. Je důležité najít si způsob, který nám pomůže uvolnit stres. Věnujte se sportu, jděte na procházku, můžete naštípat dříví, umýt okna, vyplít zahradu nebo dělat cokoli užitečného. Fyzický stres nebo hněv tak zmírníte během několika minut. Kritické dny jsou úterý a pátek, raději nic závažného nepodnikejte.
Čísla do loterie:1, 7, 11, 21, 31, 39


Počasí Kladno

Předpověď počasí