Řidičku z Kladna ohrožoval za jízdy pistolí

Na linku 158 v pátek 5. ledna v dopoledních hodinách oznámila poškozená žena, že byla na dálnici D7 ve směru od Prahy na Slaný ohrožována krátkou střelnou zbraní neznámým pachatelem z druhého vozidla.

Poté, co čtyřiapadesátiletá řidička z Kladna předjela se svým vozidlem na dálnici pomalu jedoucí osobní vozidlo značky Škoda Octavia, došlo k  nebezpečnému jednání řidiče tohoto automobilu. Řidič nejprve začal nevhodně gestikulovat na řidičku a následně si na její vozidlo vyčkal u sjezdu na Kladno. Jakmile vozidlo odbočilo ve směru do Kladna, začal ho muž pronásledovat. Nedaleko obce Lidice žena spatřila ve zpětném zrcátku, jak na ni řidič míří střelnou zbraní. Na křižovatce u obce Buštěhrad ji předjel a za jízdy hodil na okénko řidičky nezjištěný mokrý předmět.

Na základě oznámení byl tento nebezpečný řidič v průběhu pěti minut zadržen policisty oddělení hlídkové služby na čerpací stanici v Kladně v ulici Gen. Klapálka. Policisté provedli u podezřelého pachatele prvotní prohlídku a zbraň byla nalezena ve vozidle na místě spolujezdce. Jednalo se o maketu. Policisté dále podezřelého muže vyzvali k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Zadržený byl z místa eskortován policisty Obvodního oddělení Kladno Kročehlavy na policejní služebnu k provedení procesních úkonů a poté umístěn do policejní cely.

Policisté případ prošetřují a třiatřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Zda se dopustil i trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je v současné době předmětem šetření. Pachatel byl z policejní cely propuštěn a je vyšetřován na svobodě.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí