90leté ženě z Kladna odcizili norkový kožich a starožitnosti

Na uplynulý víkend nebude ráda vzpomínat téměř devadesátiletá kladenská seniorka. Její dům totiž navštívil nezvaný host.

Do nemovitosti v Kladně v ulici U Nemocnice vnikl v době od 25. do 28. ledna 2018, kdy nejprve překonal oplocení, vstoupil na pozemek a následně vylomil vložku zámku vstupních dveří. Z rodinného domu poté odcizil norkový kožich a vybavení (koberce, obrazy, vázu a zrcadlo). Škoda byla vyčíslena na téměř pětaosmdesát tisíc korun.

Případ je šetřen jako přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - město nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí