Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat náhodně vybrané zmrzliny v Kladně. Pokračujeme v cukrárně Venezia. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika místa: rohová cukrárna navenek nenapovídá, že skrývá vyhlášené cukrářské produkty. 

Prostředí: stísněné, přesto většinu dne takřka zaplněné.

Obsluha: milá. 

Ochutnali jsme: brazilské ovoce, černý bez, jablko a kokos. 

Názor odborníka: cena za kopeček dvaadvacet korun je nejen zcela přiměřená chuťovému vjemu, ale vzhledem k cenám konkurence je více než přijatelná. Nestává se často, aby zákazník, když zavře oči, poznal, že jí třeba bez nebo i to zelené jablko. Provozovatel má očividně snahu vymýšlet sezónní chutě, a jak poznávám, vyrobil je dobře. U příchutě s názvem Brazílie bych snad ještě připsal, které ovoce je ve zmrzlině obsažené. Naše vybrané zmrzliny jsou moc dobré, nezůstává po nich na jazyku žádná pachuť. Cukrárna žije, líbí se mi.  

Názor redakce: nabídka, názvy i vizuální prezentace chutí vybízí dát si více porcí, což u ostatních prodejců kopečkových zmrzlin v Kladně zatím chybí.

-red-