Podnikají v centru Kladna. Paní Hang počítá s tím, že hezká doba jednou může skončit

Podnikání v samém centru Kladna nemusí podnikatelům v současné době přinášet jen zlost a zklamání. Najdou se tam i tací, kteří jsou v této části města velmi úspěšní jako například paní Hang. Šéfová asijské restaurace Lotos.

Jak se vám na Kladně žije?
Restauraci vedeme s mým manželem, a protože jsme denně v práci od rána do večera, schází čas pořádně Kladno poznat. Máme také dvě děti a rádi jim věnujeme svůj volný čas. Pro nás je prioritou jejich vzdělání.

Lotos byl vyhlášený za nejlepší asijskou restauraci na Kladně a je mezi stovkou nejlepších v republice. Z toho vyplývá, že se vám podniká v centru města dobře...
Musíme se hodně snažit. Přitom teď je horší doba než za koronaviru. Válka na Ukrajině zvedla ceny surovin až o sto procent, o padesát procent se zvedla energie. Lidem se ale platy zvedly jen o málo. Chodí míň zákazníků. Myslela jsem, že to nejhorší po covidu máme za sebou. Mýlila jsem se.

Změnilo se chování hostů?
Zhoršilo se chování současné mladé generace...

Vydržíte?
Máme pronájem ještě dva roky. Už se připravuji na práci kosmetičky a učitelky vietnamštiny... Manžel půjde dělat opraváře. Anebo budeme podnikat v pohostinství někde jinde. V Lotosu mě drží ti zákazníci, kteří se naučili chodit k nám za mnou a mým manželem. S mnohými máme velmi hezký vztah.

Jan Murárik

hangdiplo
Lotos byl aktuálně vyhodnocen jako nejlepší na Kladně

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí