Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat náhodně vybrané zmrzliny v Kladně. Pokračujeme u cizinců na pěší zóně. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika místa: rohová cukrárna má pro prodej zmrzliny velmi výhodnou polohu. 

Prostředí: posezení pod slunečníky by mohlo působit čistěji.

Obsluha: milá do chvíle, než chcete podrobnější informace o produktu, debata naráží na jazykovou bariéru. 

Ochutnali jsme: malinu a jogurtovou.

Názor odborníka: malinový sorbet v ceně osmnácti korun za kopeček není chuťově špatný. Na jazyku cítím kousky malin, tak jsem ochoten uvěřit, že zmrzlina je skutečně malinová. Podle mého názoru je v ní asi zbytečně více kyseliny citrónové pro zvýraznění chuti, než by mohlo být. I množství porce je větší, než bych čekal. Co je hrozné, je prezentace, jakou pánská obsluha zmrzlinu nabízí. Nelíbí se mi ani prostředí kolem cukrárny. Působí na mě velice lacině. Souzní ruku v ruce s cenou… 

Názor redakce: cena odpovídá chuti i prostředí.

-red-