Představujeme deset provozovatelů nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle reakcí čtenářů webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Vladimíru Milecovi, provozovateli restaurace v tribuně fotbalového stadionu SK.

Restauraci jste pod svou režií rozjel loni v říjnu. Co předčilo vaše prvotní očekávání?
Potvrdilo se, že to bude těžké, ale nad očekávání je počet strávníků, který se od počátku dodnes zvedl zhruba o dvě stě procent. Snad jsem splnil svůj cíl. Chtěl jsem a samozřejmě chci, aby se lidé u nás za rozumnou cenu pořádně a dobře najedli. Máme nabídku dvanácti jídel, od omáček přes smažené po lehčí stravu. Překvapuje mě, kolik hostů si objednává smažená jídla. Ty jdou hodně, až je to neuvěřitelné. Musel jsem kvůli tomu namontovat silnější klimatizaci a koupit výkonnější myčku. Z pití jde nejvíc plzeňská dvanáctka, bílé víno, ochucená piva a točená malinovka. 

Projevil se na počtu zákazníků zákaz kouření v restauracích?
Na SK jsem začínal, když už zákaz několik měsíců existoval. Takže nevím, jestli zákazníků u nás kvůli tomu ubylo. Je pravda, že někteří kuřáci přiznávají, že chodí místo na SK, kde se dá kouřit na terase, do klubů, kde je kouření povoleno. Nám zákaz kouření nevadí. 

V poslední době je populární říkat, že nejsou lidi. Máte dostatek personálu?
Opravdu nejsou. Sehnat spolehlivý šikovný i pracovitý personál, zvláště pak dobrého kuchaře, je nadlidský počin. Nám se to povedlo. Strávníci jsou prý velmi spokojení. Připadá mi, že není o práci v pohostinství zájem. Lidi, než by dřeli v hospodě, tak jdou raději dělat něco jiného. U mě personál dělá především z lásky k této profesi. To se přenáší na zákazníky, kteří k nám v hojném počtu stále chodí. 

Jaký je současný host? 
Když vidí, že hospoda za něco stojí, rád přijde a rád v ní své peníze nechá. Neříkám, že všichni hosté utrácejí, ale dost je těch, kteří si za svou spokojenost rádi zaplatí. 

Kam podle vašeho názoru směřuje kladenské pohostinství?
Ubude hospod. Nedávno skončila restaurace Na Garážích a není ani zdaleka poslední, kterou v nejbližší době zřejmě zavřou. Na trhu zůstanou největší dříči, kteří na pohostinství nechtějí rychle zbohatnout. 

Jan Murárik

Je restaurace na SK i pro vás nejpopulárnější? Pak jí dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!