SAMK vyhlašují anketu Sporťák roku. Jsou v ní zajímavé sportovní naděje

Sportovní areály města Kladna (SAMK) vyhlašují veřejnou anketu o Sporťáka roku 2022. Oslovené kladenské kluby do ní nominovaly jak svého sportovce, tak dalšího z jiného klubu.

Hlasování začíná v pondělí 16. 1. na webových stránkách www.samk.cz, končí v pátek 24. 2. Každý hlasující se po vyplnění kontaktního formuláře dostane do slosování o hodnotnou cenu. 
Užší nominace ankety:
Matyáš Bachmaier – florbalista, juniorský mistr světa z roku 2021. Jako první Kladeňák v historii získal angažmá v nejlepší lize světa, švédské SSL. V týmu Hagunda IF pravidelně nastupuje v základní sestavě a už několikrát se zapsal do listiny střelců.
Michaela Čurillová – softbalistka, pravidelně nastupuje za tým Tempo Praha, s nímž v loňské sezoně vybojovala druhé místo v ženské extralize. Stříbrnou medaili loni přivezla také z mistrovství Evropy hráček do 22 let. Mimo hráčských úspěchů už sbírá i ty trenérské. S týmem žákyň kladenských Miners loni na finálovém turnaji obsadila 2. místo a její tým byl v kategorii do 13 let 6. nejlepší v celé republice.
Vít Hlaváč – chodec, reprezentant A. C. Tepo Kladno. V roce 2022 startoval na mistrovství světa v USA, kde v chůzi na 35 kilometrů obsadil 23. místo. Na mistrovství Evropy v německém Mnichově byl na stejné vzdálenosti devátý. S časem 2:32:50 stanovil v chůzi na 35 kilometrů národní rekord. V loňském roce se stal mistrem republiky na vzdálenostech 5, 20 a 35 kilometrů.
Tomáš Kudela – hokejbalista, několikanásobný mistr republiky s Kladnem a mistr světa z roku 2011. V roce 2022 s Kladnem vybojoval druhé místo v extralize mužů, stříbro v Českém poháru a stejný kov přivezl i z mistrovství světa.
Anežka Mandová – volejbalistka, kapitánka dívčího reprezentačního výběru do 17 let na kvalifikačním turnaji o mistrovství Evropy. Tam Češky obsadily třetí místo a postoupily do další fáze. Mandová, členka volejbalového centra působícího při kladenském sportovním gymnáziu, byla v konkurenci starších děvčat zvolena nejlepší blokařkou turnaje. V současnosti působí v týmu Olymp Praha.
Jitka Pilařová – basketbalistka, mistryně republiky v mládežnických kategoriích.V současnosti hráčka pražské Slovanky v nejvyšší soutěži žen a hráčka dívčí reprezentace do 20 let. S basketbalem začínala v oddíle Sokol Kladno. 
Malvína Skrčená – badmintonistka, hráčka Badminton Clubu Kladno. V roce 2022 startovala na Olympiádě dětí a mládeže, kde v dívčí čtyřhře věkové kategorie do patnácti let získala zlatou medaili. Na stejném turnaji ve dvouhře obsadila šesté místo.
Agáta Škripko – plavkyně reprezentující KSP Kladno. Na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2022 obsadila první místo v závodu na 200 metrů motýlkem a 400 metrů volným způsobem. Tři zlaté medaile získala také na mistrovství České republiky, a to na 800 metrů volným způsobem a 400 metrů volným způsobem. V polohovém závodě na 400 metrů získala stříbrnou medaili.
Jakub Šmolík – gymnasta kladenského Sokola. Jeden z nejúspěšnějších sportovců středočeské výpravy na Olympiádě dětí a mládeže v roce 2022. Obsadil první místo na kruzích a na bradlech, ve víceboji získal druhé místo. S jeho výrazným přispěním uspěl Středočeský kraj i v soutěži týmů, v níž také vybojoval první místo.
Natálie Šolínová – aerobička z klubu MK Kladno. V roce 2022 si vysloužila druhé místo na mistrovství republiky v Brně. O měsíc později stejného umístění dosáhla dokonce na mistrovství světa v Ostravě. Na mistrovství Evropy, které se konalo v květnu v belgickém Bruselu, obsadila třetí příčku.
Jiří Ticháček – hokejista, obránce extraligových Rytířů Kladno. Vicemistr světa v kategorii do 20 let.
Matouš Tůma – moderní pětibojař z klubu TJ LARS Kladno. V roce 2022 získal zlatou medaili ve štafetě mužů na mistrovství světa juniorů v Drzonkově. Ve finále individuální soutěže na mistrovství Evropy v Barceloně vybojoval 4. místo a byl součástí bronzové štafety mužů na mistrovství světa v Alexandrii.

-red-




Počasí Kladno

Předpověď počasí