Pozvání ke stolu. Sleťák má polední menu založené na zahraničích základech

Restaurace Sleťák ve Sport Hotelu Sletiště na své polední menu zařadila převážně pokrmy, jejichž domovinou je cizina.

Čevabčiči má původ v turecko-balkánské oblasti, odkud se pokrm rozšířil do střední Evropy. Špagety carbonara k nám samozřejmě dorazily z Itálie, tortilla zase z arabsko-španělské kuchyně. Kuřecí stripsy zřejmě nejvíc proslavil řetězec KFC a sweet-chilli omáčku nebo sóju zase asijská kuchyně. Další zahraniční stopu cítíme v řízku s vídeňským salátem. 
Snad vylítaný ptáček se dá považovat za typicky českou kuchyni, i když znalci na slovo vzatí to možná zpochybní. Teď je na vás, jakou krajinou své chuťové smysly uspokojíte. 
Dobrou chuť!

-red-

menubrokolice


Počasí Kladno

Předpověď počasí