Tip na výlet: Do Hostivice na Ivana Mládka, pivo, ale i na přednášku o rychlodráze

Hostivice si letos připomíná 750 let od první zmínky o její významné části - Litovicích. Městské slavnosti nicméně budou tentokrát svou velikostí a událostmi v Hostivici v sobotu 3. září výjimečné. 

MKSH, p.o. spolu s Českými dráhami a SŽDC organizují nejenom celodenní provoz parní lokomotivy na trase Praha-Zličín - Hostivice - Rudná u Prahy, ale rovněž speciální přednášku a diskuzi o plánované rychlodráze Praha - Letiště Václava Havla - Kladno, která se tento den uskuteční od 11 hod. v místní zrekonstruované budově sokolovny spolu se zástupci dotčených institucí.

Městem se uskuteční jízda historických autobusů, vozidel a motocyklů, která bude končit u západního křídla hostivického zámku. Zde bude slavnostně otevřena nová Městská knihovna Hostivice.

Kdo je fanouškem historických autobusů, může využít kyvadlovou linku těmito vozy Praha-Zličín - Hostivice - Praha-Zličín.

Na náměstí dále proběhnou závody sborů dobrovolných hasičů z celého kraje a boxerská exhibice. Jako hlavní hudební ansámbl se představí band Ivana Mládka, dále například progresivní rock Letů Mimo. Večer završí ohňostroj spolu s vystoupením kapely Lokomotiva.

Koncepce městských slavností nevybočuje z tradičních pivních, které každoročně v Hostivici probíhají. I letos budou moci návštěvníci ochutnat skvělé pivní moky z malých a středních pivovarů včetně bohatého občerstvení.

Autem se dostanete z Kladna na místo akce za 20 minut, info na www.slavnostihostivice.cz

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí