Kino Sokol roztančí Doris Martinez

Kino Sokol se v sobotu 1. dubna roztančí afro-kubánskými rytmy. Poprvé se v Kladně představí světoznámá kubánská tanečnice Doris Martinez a její taneční škola La Clave de Osha za doprovodu DJe Erica Walkera.

Taneční párty doprovodí taneční animace a open class salsy a dalších latino tanců, během kterých budou mít zájemci možnost naučit se nové kroky a figury. 

„Pokud si chcete vychutnat krásu afrokubánských tanců v jejich ryzí podobě, určitě se přijďte podívat a vyzkoušet si je. Doris je nejlepší tanečnice tohoto žánru, kterou jsem kdy viděla,“ zve na večer Ilona Kratochvílová z Jazz clubu Kladno, který akci pořádá společně s nově založeným spolkem Kino žije.

Profesionální tanečnice, choreografka a lektorka Doris Martinez pochází z kubánské Havany. Na Kubě absolvovala několik tanečních škol, včetně akademie připojené k divadlu Carlose Marxe. V roce 2000 odcestovala na taneční turné po Španělsku, kde se na několik let usadila, v posledních letech žije v Česku.

Afro-kubánská tančírna je další z akcí, jimiž se skupina dobrovolníků snaží ve spolupráci s TJ Sokol Kladno oživit kino Sokol. Naváže na ni 8. dubna celodenní jarní jarmark, na konci dubna je pak v plánu zahájení provozu kinokavárny s pravidelným filmovým klubem.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí