Poprvé v Česku. V Hutníku už jede super promítačka

Nikde v Česku vám nepromítnou film kvalitněji než v kladenském kině Hutník. Nový laserový projektor včetně nového plátna uvedou v Hutníku do provozu dnes večer. 

Do konce února se o projekci staral sice moderní projektor, avšak odkázaný, laicky řečeno, na lampu, kterou musel provozovatel měnit zhruba každých pět set hodin. Cena lampy se pohybuje okolo 35 tisíc korun a s každou hodinou její síla slábla. Za nějaký čas tím začala trpět i barevná kvalita filmů. Projekce pomocí laseru zážitek z filmu nejen ještě víc prohloubí, ale laser kvalitu udrží cca 20 tisíc hodin!

K laserovému projektoru patří také nejkvalitnější „plátno“. To původní v pondělí nahradila plachta pokrytá stříbrem. Celkové vstupní náklady do nové technologie se vyšplhaly na částku přes dva miliony korun. 

„Provoz promítání se nám touhle laserovou technologií výrazně sníží. A k tomu ještě dostanou diváci v Hutníku to nejlepší, co jim v současné době může provozovatel kina v Česku nabídnout,“ říká spolumajitel Hutníku Pavel Volf a dodává: "Zdražení vstupného zatím neplánujeme."

Jan Murárik

hutnikladeni

Ladění barev před ostrým promítáním

hutniktakto

Tak to je nejmodernější projektor v České republice

hutnikupevnovani

Upevňování plátna vyžadovalo velkou trpělivost

hutnikvnitrek

Vnitřek laserového projektoru chladí kapalina proudící v černých hadičkách

hutnikvpondeli

V pondělí natáhli nové postříbřené plátno

hutnikvpravo

Vpravo je starý projektor na filmové cívky, který sloužil ještě před sedmi roky, úplně vlevo pak modernější


Počasí Kladno

Předpověď počasí