Bářiny "Liškoviny". Kladno - rajon vlkodlaků

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Kladno – rajon vlkodlaků

Pokud jsem si myslela, že mě na Kladně nemůže už nic překvapit, mýlila jsem se. Tohle město nikdy nespí, stejně jako vlkodlaci…

Minulý pátek jsem si se zájmem rozklikla článek Agresivní naháč – vlkodlak demoloval v Kladně vše, co mu stálo v cestě. Nejprve jsem trochu doufala, že se jedná o další příspěvek do Kladenské kachny, ale chyba lávky. Tohle byla opravdu realita! A ačkoli by někdo mohl říci, že jde vlastně o smutný příběh nemocného člověka a zúčastnění by měli jistě na věc také svůj názor, u většiny se opět projevil krásný český (a trochu špinavý) humor.

Jeden můj kamarád článek sdílel a okomentoval ho slovy, že Kladno není město, ale stav mysli. První, komu se příspěvek líbil, byla slečna Vlková - to je minimálně úsměvné. Další napsal, že už tu chybí jen upíři a můj otec se v této souvislosti zmínil o klášteru Šaolin a Kung Fu Pandě. A pokud jsme již měli tu čest s vlkodlakem, ani jednu z možností bych nepovažovala za nadnesenou. Protože nikdy s naprostou jistotou nevíte, kdy se vám v obývacím pokoji objeví další člen vlčí smečky. Na Kladně je možné už naprosto cokoli. 

A jak je tomu ve skutečnosti? Žádný vlkodlak se na Kladně nikdy neproháněl. Alespoň ne ten skutečný. Protože jak všichni z filmů moc dobře víme, není vlkodlaka bez úplňku a úplňku bez vlkodlaka. Ale kdo ví, co se stane ve středu…

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí