Bářiny "Liškoviny". Veselé Velikonoce

Každou sobotu se na našich stránkách setkáváte s Barborou Liškovou (22), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha studuje média, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Veselé Velikonoce

Přijde mi docela vtipné, jak muži neustále volají po spravedlnosti ohledně svátků. My ženy prý pořád něco slavíme, pořád máme důvod k tomu, abychom dostávaly pugéty. Ale zamysleli jste se, muži, někdy nad tím, že vy vlastně máte také svátek? A dokonce takový, který má mnohem víc bonusů, než je nějaká ta kytka. Ano, myslím ty slavné Velikonoce. 

No řekněte sami, můžeme my vás někdy legálně mlátit a ještě tomu říkat tradice? A nejen to. Ještě ke všemu to všechno vlastně děláte pro naše dobro, abychom byly krásné a neuschnuly. Jací jste to ale dobráci. A my nejen že musíme držet, zatnout zuby a poslechnout si infantilní koledy. My ještě musíme vytáhnout pomlázku a pomalu za to všechno poděkovat. Nemluvě o té spoustě poznámek (mnohdy bohužel i perverzních), které hodovníkům přichází na jazyk společně s vyhodovaným počtem panáků. A právě alkohol je hned další věc, která se k tomuto slavnému dnu nenápadně přilepila. A osud tomu chtěl tak, že si z alkoholu muži udělali něco, co k Velikonocům patří dnes již stejně, jako třeba kraslice či beránek.   Nehledě na to, že Velikonoce sice trvají do oběda, nicméně muži se vrací po čtyřech domů až v podvečer a následně očekávají stoprocentní servis od supící ženy. 

Řekněte mi tedy, proč ještě stále existuje ta spousta ukřivděnců, kteří žijí v obrovském zklamání, že nejsou ženy. Ale pánové, až si my na MDŽ pořídíme obušek, každou ránu zapijeme ginem a vy nám za to budete muset koupit lodičky, pochopíte.


Počasí Kladno

Předpověď počasí