Kam chodí Kladeňáci ve své městě nejraději na „Čínu“? Vítězí centrum...

Nedávno se na sociálních sítích rozpoutala diskuze nad nejlepší „Čínou“ v Kladně. Podle reakcí jsme sestavili žebříček pěti nejčastěji jmenovaných asijských restaurací ve městě.

Nejčastěji se vyjádření „Jednoznačně doporučuji“ objevilo v souvislosti s vietnamskou kuchyní v restauraci Xin Chao v centru Kladna. Minusy tahle Asie dostala za pocitově studený interiér a zavíračku v neděli. Na druhé místo jsme zařadili Kevina z Kročehlav. Dveře se u něj netrhnou a například lososová polévka je exkluzivní.
V pomyslném žebříčku u nás získává restaurace Ichiba na pěší zóně s nabídkou japonských, vietnamských a thajských pokrmů. Říká se, že lepší Pho Bo v Kladně nedostanete. Minus – když si odmyslíme nezbytnou asijskou výzdobu, pak se v nové restauraci, kde zatím vše šlape, hledají těžko.
Překvapivě se mezi kvintet nej pohostinství s asijskou kuchyní dostal Hong Fu z NC OAZA. Slyšeli jsme samou chválu například na pokrm pod značkou M5... Minus - strohé prostředí faast foodu obchodního centra.
Páté a zároveň poslední místo v žebříčku Vašeho Kladna obsadila kladenská klasika jménem Lotos v sousedství pěší zóny. Možná nejstarší kladenské rychlé občerstvení v asijském stylu má sice své odpůrce, ale je stále více těch, kterým v Lotosu prostě chutná. „Chodím tam na hovězí se zeleninou, které nemá chybu,“ pochvaluje si známý kladenský učitel a sportovec Václav Vondrovský. Minus – ne každému prostředí Lotosu sedí...
Máte i vy asijskou specialitu, na kterou rádi v Kladně chodíte? Sestavili byste jiný kladenský žebříček asijských restaurací? Podělte se s námi o své zážitky.

-red-




Počasí Kladno

Předpověď počasí