Restaurace Valdek neboli Pod hvězdičkami dostává novu šanci

Nedávno znovu zavřený, nyní opět otevřený. To je současný osud hostince Na Valdeku neboli Pod hvězdičkami. Provozovatelem se stal Tomáš Grassl.

Nemáte pocit, že v téhle době s otevřením hospody riskujete?
Nemám (usmívá se). Roky na Kladensku provozuji cateringy pro firmy a food truck s grilovanými kuřaty a už k tomu potřebuji nějaké zázemí, provozovnu. Zničehonic se vyskytla nabídka zařízené hospody s kuchyní, která přesně odpovídá mým představám. Přišlo to v pravý čas.

Valdek byl vyhlášený českou kuchyní, na kterou se v poledne sjížděli jak dělníci, tak kancelářští z celého okolí. Vrátíte hospodě tuhle slávu?
Chtěl bych na tu pověst navázat. Českou kuchyni, takzvané prasárny, jako žebra, bůček, kolena, hotovky, omáčky, to mám moc rád, takže tuhle kuchyň chci na Valdek vrátit. Jsem přesvědčený o tom, že i dneska tohle lidé vyhledávají. Mladý holky už to dneska doma moc nevaří, takže si chlapi za typickou českou kuchyní zajdou do hospody. Vidím v tomhle větší potenciál, než se večer vařit s jídly za osm set… Mám představu denní nabídky, na které najdete pět stálých jídel.

Jak provozovnu odstartujete?
O víkendu chci otevřít více méně pro místí štamgasty od čtyř odpoledne do půlnoci. Pomalu Valdek zajíždět. Určitě budu čepovat Plzeň a k ní desítku.

Povedlo se vám snadno najít personál?
To je problém. Nějaké spolehlivé lidi kolem sebe mám, klidně zaskočím já. Lidi se po covidu pořád bojí vrátit do pohostinství, ale u nás se bát o práci ani výdělek nemusí. Kdo u nás dělá a je spolehlivý, toho bez práce nenecháme. Pro mě je hospoda odjakživa srdcová záležitost.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí