Silvestr, co stál za to… Kladeňáci vzpomínají na poslední den roku

Prožili jste Silvestr, na který nemůžete zapomenout? A bude ten letošní stejně tak silný? Na to jsme se námátkově ptali Kladeňáků různého věku, zaměstnání i koníčků.

Ondřej „Dudas“ Dvořák, frontman skupiny Dudas Band: Rád vzpomínám na Silvestry s bývalou kapelou v Dřeváku. Letos budeme hrát v Bažině na soukromé párty.
Dagmar Brandlová, PR oddělení Městského divadla Kladno: Vybaví se mi vzpomínka na tehdy ještě přítele, později manžela, který si na Silvestra nechal v rámci sázky ostříhat půlku hlavy, na druhé mu zůstaly dlouhé vlasy… Letošního Silvestra strávím doma a v klidu.
Jana Visingerová, servírka: Nezapomenu, když jsem na Silvestra naháněla po Sítné svého téměř zletilého opilého syna i s jeho přítelkyní. Ráda vzpomínám na všechny Silvestry strávené na horách. Letos budu s přítelem doma.
Libor Procházka, hokejový trenér a olympijský vítěz: Vzpomínám rád na Silvestra roku 1997. Hrál jsem i žil ve Švédsku. A jelikož jsem tam byl sám, risknul jsem to a odletěl odpoledne na otočku do Čech za rodinou a kamarády. Druhý den jsem musel být zpátky. Vše dobře dopadlo, ale byl to pořádný risk. Letos budu s rodinou a užijeme si Silvestra v klidu. V tomhle věku je pro mě problém zůstat vzhůru do půlnoci…
Jana Zenáhlíková, herečka Městského divadla Kladno: Na bujaré Silvestry moc vzpomínek nemám. Většinou jsem je trávila na jevišti. Letos mám poslední den roku volno, tak ho strávím v jižních Čechách u sestry. Do divadla se vracím devátého ledna, kdy v Kladně začínáme zkoušet inscenaci Klíčovou dírkou.
Pavel Stružka, student Sportovního gymnázia Kladno: Silvestry jsem dosud trávil s rodiči, a jelikož mi letos bylo osmnáct, prožiju první Silvestr jen s kamarády a kapkou alkoholu, ale nic divokého neplánujeme.
Luděk Maulis, The Beatles Revival: Vzpomenu Silvestra roku 1996. Hrál jsem tehdy v kapele Brutus a absolvoval jsem poslední den roku na nějaké chatě v Jesenici. Vzpomínky to jsou naprosto nepublikovatelné. Jenom si pamatuji, že šaty se tam moc nepoužívaly a probíhaly nějaké permutace a pravděpodobně i variace… Letošního Silvestra trávím pracovně v zahraničí.
Václav Vondrovský, učitel: Nezapomenu na Silvestra asi před deseti roky v nějakém baru v ulici mezi hlavní poštou a náměstím. Slavil tam tehdy s námi i Jaromír Jágr. Letos budeme s přítelkyní a její kamarádkou ve Slovance.
Blanka Bendlová, ředitelka kladenského Labyrintu: Vybaví se mi první Silvestr, který jsem strávila mimo domov. Odstěhovala jsem se z Ostravy od rodičů do Kladna. Prožila jsem tehdy prvního Silvestra ve svém bytě. Letošní Silvestr prožiju podle nálady a ještě se rozhodnu kde.

 

-red- 


Počasí Kladno

Předpověď počasí