Koupání kolem Kladna. Středokluky lákají na teplou vodu a bohatou kuchyni

Sezona letních koupališť se s prázdninami rozběhla naplno. Stejně jako loni v tento čas, jsme také letos navštívili tři koupací nádrže kolem Kladna a zavítali jsme na kladenské koupaliště na Bažantnici, která rovněž otevřela své brány začátkem července. Dnes představujeme koupaliště ve Středoklukách.

Říká se, že betonový bazén se ve Středoklukách plní podzemním pramenem a proto je v něm voda čistá. Pro větší klid návštěvníků dostává navíc svůj díl bezpečné chemie. V jedné části je hladina po kolena, v jiné naměříte hloubku až tři metry. Pamětníci tvrdí, že se v bazénu ještě nikdo neutopil. Při tropických teplotách má voda kolem pětadvaceti stupňů Celsia. Koupání a pobyt v areálu koupaliště je na vlastní nebezpečí. O občerstvení se stará stánek a restaurace v areálu koupaliště.

Provozní doba restaurace: všední den a neděle (11 - 22 hodin),  sobota (11 - 23 hod.).
Provozní doba koupaliště: 9.30 - 19 hodin (vstupné - 99 Kč dospělí, 45 Kč děti).
Ceník žádaného občerstvení: desítka Staropramen (33 Kč), jedenáctka Kozel (42 Kč), Plzeň (49 Kč), nealko pivo točené (32 Kč), bezinková limonáda (30 Kč), pikantní hermelín (39 Kč), sýr Blaťák (39 Kč), buřt (32 Kč), nanuky (24 - 41 Kč), smažený hermelín (139 Kč), buřty na pivu (69 Kč), hranolky s tatarkou a kečupem (59 Kč).
WC: pevná stavba.
Psi: zákaz vstupu.
Zajímavost: bohatá nabídka občerstvení se skvělou kuchyní.

Jan Murárik 

stredbazen

stredtrava

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí