Firma Čížek je ve svém oboru špičkou na trhu

Příští rok to bude třicet roků, co jméno Čížek vešlo do povědomí veřejnosti jako špičkový výrobce i dodavatel skříní, posléze kuchyní na klíč. O historii i vizích nejbližší či vzdálenější budoucnosti jsme si povídali s Martinem Maxantem, spolumajitelem firmy.

Vaše firma v příštím roce oslaví 30 let své existence. Zavzpomínejte na historii a vývoj firmy?
Musím říct, že když vidím současnou firmu a zavzpomínám, jak na počátku zakladatel firmy můj tchán, pan Čížek, s tímto podnikáním v roce 1994 začínal, v garáži vše připravoval a s přívěsným vozíkem za osobním vozem jezdil na montáže skříní, je to až úsměvné…

Začal tedy od píky, ale co bylo dál?
Následovalo období budování pozice na trhu, zázemí firmy, klientely, renomé firmy... Velká změna ve firmě nastala v roce 2009, kdy kapacita našich tehdejších výrobních a prezentačních prostor byla delší dobu nevyhovující a naopak potenciál firmy i zájem zákazníků veliký. 

Jak jste tento „problém“ řešili?
Rozhodli jsme se k pronájmu tehdy mnohonásobně větších výrobních prostor, nakoupili jsme veškeré potřebné moderní výrobní technologie a otevřeli jsme také první výstavní prostory. Firma dále pokračovala ve svém růstu, a jelikož velkou část naší klientely tvoří zákazníci z Prahy, otevřeli jsme v roce 2017 náš první skutečný showroom v Chrášťanech u Prahy. Úspěšná odezva z těchto prezentačních prostor, velká chuť, touha a zároveň potřeba vytvořit vlastní stabilní zázemí, nás v roce 2017 dovedla k realizaci výstavby vlastní výrobní haly, kde zároveň vznikl druhý prezentační showroom firmy.

Jak široký je sortiment vaší výroby, jaké produkty nabízíte?
Co se týká sortimentu nabízených produktů, tak na přelomu století jsme naše výrobní portfolio rozšířili ze skříní o výrobu kuchyní na míru. Aktuálně nabízíme zákazníkům kromě zmíněných kuchyní a skříní na míru, veškerý ostatní nábytek, jako jsou postele, noční stolky, vybavení dětských pokojů, šaten, jídelní stoly, konferenční stolky, vybavení do kanceláří a další věci s tímto spojené, osvětlení, spotřebiče, zkrátka dodávky „na klíč“…

Jaké jsou další plány a vize firmy?
Na trhu je spousta výrobců nábytku. Naší dlouhodobou firemní strategií je vyrábět kvalitní kuchyně a nábytek na míru. Toto je, po dlouholetých zkušenostech, možné pouze s použitím kvalitních komponentů. Proto používáme komponenty sice dražší, ale na druhou stranu slučující se se zárukou 5 let na veškeré produkty naší firmy. Naše vize je tedy vyrábět a montovat kvalitní kuchyně a nábytek na míru, který vydrží a bude dělat zákazníkům radost po desetiletí! 

-red-
Foto: Čížek s.r.o.

kuchyncizek
Firma má sídlo v Unhošti a její reprezentativní zázemí je možno spatřit už z dálky

kuchynprac
Firma Čížek je zárukou moderního nábytkářství


Počasí Kladno

Předpověď počasí