Tenhle dort jsme si nechali na závěr listopadového představování skvělých sladkostí kladenské šlehačkové královny z Cukrárny za rohem. Pro Lenku Chaloupkovou je ovocňák tím nej, čím se může pochlubit.
Z čeho se váš dortový luxus skládá?
Je v něm minimum cukru, stojí na lehoučkém korpusu, uvnitř je směs šlehačky s jogurtem, jahody nebo maliny a navrchu želatina. Jemně to celé posypu čokoládou. Hodí se ke každodennímu mlsání. Určitě vám po něm nebude těžko (usmívá se).
Jak moc je žádaný?
V prodeji je denně a denně je vyprodaný. Na rozdíl od některých mých dalších druhů, tenhle dortík nemám svůj speciální den v týdnu. Často ho dělám pro zákazníky na jejich oslavy. Tenhle dort chutná jak malým dětem, tak nejstarším seniorům. Dokonce si ho berou i diabetici.
Nás na něm baví jeho lehká nakyslost...
To má na svědomí kombinace jogurtu a malinami. Jahodový je smyslově trošku sladší.
Kolik je v celém dortu před rozkrájením pravé šlehačky?
Zhruba osm set mililitrů. Než jsem ho vymazlila do současné chuti, tak to trvalo rok. Sama ho miluju.
Co dalšího máte v pomyslném cukrářském rukávu za trumf?
Příště představíme koňakovou špičku, která není klasickou špičkou a zákazníci se po ní mohou takzvaně utlouct...
Jan Murárik
- Vzpomínáte na Al Ponte? Teď je tam Scala, pravá Itálie na Kladně!< Předchozí
- Hity šlehačkové královny. Tento týden točí luxusní větrníkyDalší >