Vzpomínáte na Al Ponte? Teď je tam Scala, pravá Itálie na Kladně!

Na konci roku zavřel majitel restaurace podnik Al Ponte, aby se za necelé tři měsíce zrodila Scala. Pravý italský podnik na Kladně, svého druhu jediný. Pověst výborné kuchyně Scaly se za pár dnů od otevření šíří městem jako lavina. Za nápadem stojí známý restauratér Miroslav Skála.

Říkám si, zdali jste dostal dobrý nápad otevřít si na Kladně restauraci s cizokrajnou kuchyní?
Naopak podle mého je to ten nejlepší nápad, který můžete na Kladně v současné době jako restauratér mít. Tohle tady chybí. V Al Ponte jsme chtěli každému hostu vyhovět a pak jsme zjistili, že lidé speciální kuchyně vyhledávají, že nechtějí česko-cizinecký mix. K Itálii mají Češi blízko, jezdí za ní do pražských podniků, tak proč by nemohli zůstat takzvaně doma a mít kvalitu po ruce?

Je u vás úplně všechno Itálie?
Kromě piva a kávy. Pivo máme belgické a americké s belgickým základem, kávu italsko-rakouskou. Víno, pálenka to je také Itálie. Samozřejmě nabízíme nealko nápoje, které dostanete všude na světě.

Jak je ve Scale bohatá nabídka jídel?
Lidé chtějí speciální pizzy, takže u nás si určitě v nabídce třiceti druhů vyberou a budou na ni chodit. Hned od otevření se stala jednou z nejžádanějších ta s kozím sýrem.  Ze čtyř těstovin nabízíme osm jídel. Z italských dezertů nenabízíme nic stálého, vždy budou v nabídce takové, které se nám zrovna budou líbit.

Co vám chutná nejvíc?
Všechno, co se hodí k italskému vínu. Takže si přijďte vybrat (usmívá se). 

Jan Murárik

ascalainter

ascala


Počasí Kladno

Předpověď počasí