Jan Šifra: Na Kladně chybí zábava pro starší školáky

Patří k nejúspěšnějším kladenským podnikatelům v zábavní i gastronomické branži. Jeho pizza či turecký kebab v obchodním centru na okraji Kročehlav patří k nejžádanějším ve městě. Ovšem Jan Šifra prorazil také s projektem obrovského dětského „koutku“, který v minulých dnech rozšířil o další prvky.

Loni jsme si povídali o podnikatelském riziku, když jste se rozhodl pronajmout si v centru prostory, vybavit je za veliké peníze nejmodernějšími herními prvky pro děti a čekat, zdali vůbec někdo přijde. V současnosti se dá říct, že jste uspěl. Dětí i jejich dospělého doprovodu je u vás takřka neustále plno.
Samotného mne překvapilo, jak rychle se tenhle nápad mezi lidmi chytil. Máme větší návštěvnost, než s jakou jsme v nejodvážnějších snech počítali. Rádi jsme proto investovali do rozšíření herních prvků i prostor pro rodinné oslavy.

Neozývaly se hlasy, že jste drazí?
Ozývaly, ale za dvě stě korun moc zábavy pro děti dnes v Čechách nepořídíte. Vzhledem ke spokojenosti nejmenších návštěvníků i vzhledem k tomu, že jich mnoho chodí třeba třikrát týdně, tak zase tak drazí nejsme.

Prý se chcete ještě rozšiřovat...
Teď máme herní prvky pro děti od dvou do osmi let. Na Kladně chybí zábava pro starší školáky. Představuji si jump park, elektronické hry, fotbalový trenažér. Rád bych to otevřel v komerční zóně. Na druhou stranu nerad bych otevřel velké zábavní centrum v samostatném objektu, protože je to náročné na kvalitní personál a je v tom velké riziko ztráty. Rád své zaměstnance za kvalitní služby dobře zaplatím, ale musí být z čeho...

Jan Murárik

asifradeti
Spokojenost dětí svědčí o úspěšném podnikatelském záměru

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí