Ve světě kladenského pohostinství patří ke špičce svého oboru. Jeho podnikatelské projekty sklízejí poslední dobou výrazný úspěch. Jan Šifra vešel ve známost strávníků před více než dvaceti roky v restauraci La Fontana, kde se pod dohledem skutečného mistra naučil, jak má tento italský pokrm skutečně chutnat.
La Fontana již neexistuje, neexistuje ani restaurace Bucatini, která fungovala na místě Fontany. Kterou dobu jste ve Fontaně prožil?
Jednu z nejslavnějších. Tam jsem se naučil, jak to chodí v gastronomii.
Proč jste už ve svém podnikání prodával bistro Naproti, které produkovalo zhruba sto padesát obědů každý den?
Po čase jsem zjistil, že mě to nenaplňuje. Před šesti roky jsem Naproti prodal a založil ve starých Kročehlavech pizzerii Saporito. Pět let jsme v OAZE.
Je na čase změnit prostředí?
V žádném případě! Zákazníci do OAZy i k nám chodí celý den. V nákupním centru není hodina, kdy bychom nic neprodali, naopak. Mnozí si myslí, že v OAZe nic není, ale já mám jiné zkušenosti (usmívá se). Jinam na Kladně bych už nešel...Navíc pro mě pracuje pizzař Marek, který mne v La Fontaně pizzu učil.
O něm se říká, že je na Kladně nejlepší...
Asi to tak budem když dělá pro mě (směje se). Ano, je nejlepší.
Liší se současná pizza od té, co jste dělali v La Fontaně?
Může se zdát stejná, ale není. Po více než dvacetileté praxe si až teď myslím, že je kvalitnější. Vyrábíme ji z velmi kvalitních surovin, které tehdy nebyly na našem trhu tak snadno mání. Základ kvalitní chutě také je, že ji jako jediní děláme na dřevu!
Proč by zákazník měl přijít na pizzu?
Protože se většina z nich dobře nají za nejpřístupnější ceny.
Jan Murárik
Učitel (vlevo) a žák
- Filip Jícha je českým rekordmanem v plavání v ledových vodách< Předchozí
- Hana Parmová: Trend současnosti jsou snídaněDalší >