Primátor s náměstkem odhodí stud a půjdou donaha!

Víme, co je za vyhazovem Jana Krafky, odvolaného jednatele kladenského divadla! Údajně jde o nenaplněné herecké ambice primátora Kladna a jeho koaličního kolegy, náměstka Kutila (oba na úvodním snímku).

Z dobře informovaných zdrojů Vaše Kladno zjistilo, že ke konci divadelní sezony měl primátor Jiránek se svým radničním kolegou začít tajně zkoušet DONAHA!, nejúspěšnější hru od znovuotevření první kladenské scény.  „Už od dětství měl Dan k herectví sklony, navíc byl takové živé dítě, které se rádo ve společnosti předvádělo a moc se nestydělo. To mu ostatně zůstalo dodnes, takže pro zasvěcené není překvapením, že si vybral právě inscenaci DONAHA!“ prozradil náš zdroj. Podobným hereckým talentem je obdařen rovněž jeho náměstek Kutil, který ovšem podle znalců z oboru mluveného slova musí ještě zapracovat na svém verbálním vyjadřování.

Herecké ambice obou komunálních politiků ovšem narazily na realistický pohled dnes již bývalého divadelního jednatele Jana Krafky. Ten žádost prvního muže Kladna, aby mohl se svým koaličním souputníkem vystoupit v rámci Dnů města Kladna na prknech, která znamenají svět, rázně smetl ze stolu. „Viděl je jednou na neveřejné zkoušce a byla to prý hrůza. A především závěrečná otočka, kdy herci stojí směrem k divákům ve světle ramp s nahým pozadím, měla k ideálu daleko,“ dodává náš zdroj.
Krafkovo rozhodnutí ovšem mělo dohru v podobě jeho odvolání. Jednatelem divadla se stal primátor, který sám sebe nominoval do jedné z hlavních rolí Dave Bukatinského. Náměstek Kutil ve hře pravděpodobně nahradí populárního herce Martina Písaříka a zhostí se další hlavní role Jerrryho Lukowského.
V současné době prý probíhají intenzivní zkoušky hry DONAHA! v tomto novém složení. Je velký předpoklad, že ve středu 30. října na prvním představení této hry po prázdninách zazní sálem kladenského divadla bouřlivý potlesk.

-red-

donahaiii

Poznáte, kdo je primátor a kdo náměstek?

divadloslanskykutil

Náměstek Kutil právě přebírá od J. Slánského scénář ke hře DONAHA! se slovy: ,,To je v pohodě, to dám!“

fermanfinale

Pracovní verze obsazení hry na 30. října


Počasí Kladno

Předpověď počasí