
Za rok to bude 105 let, kdy tahle populární restaurace vznikla. Z klasické hospody se proměnila ve skvělou vývařovnu.
Od revoluce je opět rodinnou restaurací. Předtím ji pod státním podnikem dlouho vedl otec současného majitele. Název Na Kovárně existuje od samotného vzniku ještě za císaře Josefa. Byl to zájezdní hostinec, u kterého vozkové přepřahali koně. Odtud se řezníkům a dalším zákazníkům rozvážel led vysekaný z kladenských rybníků. Skladoval se ve stále existujících sklepích pět metrů pod zemí. Bývaly tu taneční zábavy či svatební slavnosti. V současné době je restaurace známá čtvrtečními zabijačkovými hody a škvarkovou plackou.
Otevírací doba: po – pá (05 – 15 h.)
Točená piva: Bakalář desítka (22 Kč), jedenáctka (23 Kč), dvanáctka (24 Kč)
Hotovky: česká klasika od 60 do 100 Kč
Specialita podniku: škvarkové placky, tlačenka, guláše
Nejdražší panák: whiska (50, pro štamgasty 40 Kč)
Wi-fi/televize: ano/ne
Chuťovky k pivu: velká topinka (4 Kč), chipsy (32 Kč), škvarkový preclík (12 Kč)
Počet míst: 54 + 6 k stání
Počet štamgastů: cca 200
Zábava: festivaly chutí
Pozn. red.: uvedené ceny a nabídky podléhají aktuálním úpravám
Jan Murárik
Vznik restaurace zachytil na zeď salonku Slávek Karmazín
Část sklepení, kde se v zimě až po strop vrstvily bloky ledu
Důraz na čistý vzduch při jídle
Na Kovárně je oddělený salonek
Otec současného majitele vedl Kovárnu od jednasedmdesátého roku
Podle hospodského Vaňka je Kovárna otevřena od ranního rozbřesku kvůli pracujícím
Slávek Karmazín se na Kovárně vyřádil
Tady si vybere každý. Na Kovárně jsou v nabídce denně desítky jídel
Vpředu je bufet, vzadu restaurace
- Restaurant Transit servíruje retro< Předchozí
- U Pramene vás jen tak nevyhodíDalší >