Když tahle terasa v rámci rozdělovského sídliště za minulého režimu vznikla, lidé sem chodili do samoobsluhy či mlékárny, prostě za službami. V současné době kromě potravin nabízí terasa také posezení ve dvou hostincích. Jedním z nich je Piwí bar U žida.
První slovo v názvu znamená přezdívku hostinského, druhé značí, že před třinácti roky, kdy hospoda vznikla, byla ani ne poloviční, takže vlastně barová a „u žida“ připomíná, že kterýsi dobrák tímto nápisem měsíc po otevření vyzdobil bezpečnostní roletu… Rozšířená hospoda získala sympatický charakter i místo pro konání tancovaček. Místní štamgasti doporučují ochutnat domácí nakládaný hermelín.
Otevírací doba: denně (13 – 01)
Čepovaná piva: Gambrinus desítka (24 Kč), Bernard jedenáctka (27 Kč) a dvanáctka polotmavá (29 Kč)
Specialita podniku: rodinná hospoda, vyhlášený doma nakládaný hermelín
Hotovky: ne
Nejdražší panák: rum (70 Kč)
Wi-fi/tv: ano
Chuťovky: domácí hermelín (50 Kč), grilovaná klobása (55 Kč), slané (25 – 40 Kč)
Počet míst: 50
Počet štamgastů: neurčito, s přibývajícím věkem ubývají…
Zábava: jakou si kdo udělá, jednou měsíčně tematická muzika, v zimě motivované plesy
Jan Murárik
Gambrinus, nebo Bernard?
Každému se měří čas jinak...
Knihy posloužily jako vánoční stromek
Občas prý někdo do kláves sáhne...
Stůl štamgastů
Tady se tančí
Teplo je tu i pejskům
- Rozdělovská „čína“ má ceny včetně přílohy< Předchozí
- Sleťák už je v podvědomí celých rodinDalší >