Před Kladnem jsou zápasy pravdy. V prvním změří síly s Benátkami

Volejbalové Kladno vstupuje do nejdůležitější části extraligové sezony. Dnes večer hostí Benátky nad Jizerou a vítězství nad týmy s podobnou úrovní je posunou blíže k play off, tedy k bojům o titul.

V dosavadním vývoji soutěže si Kladenští v některých individuálních činnostech nevedou zle. Jestliže celé mužstvo je na desáté příčce, pak například Křesťan je na smeči celkově sedmý, smečař Kullo, který stále usiluje v rodném Rusku o získání víza pro pobyt v Česku, je desátý na servisu a van Haarlem v té samé činnosti dvanáctý. „Dan van Haarlem je pro nás velmi důležitý hráč, protože na rozdíl od Kulla má na servisu menší procento zkažených míčů a z jeho servisů děláme jako tým nejvíce bodů,“ říká trenér Milan Fortuník.

V této souvislosti je kuriózní, že Kladno je v tabulce úspěšných servisů až jedenácté, tedy předposlední! „Až na výjimky se na podání doslova trápíme, a tak nám zároveň nefunguje podle představ obrana, hlavně blok,“ přiznává kladenský kouč. Z nejlepších kladenských blokařů jsou celkově dvanáctý Seifert a dvaadvacátý Fokt.

Kladno dosud odehrálo z extraligové společnosti nejvíce setů (51 z 12 utkání). V získaných bodech z nich je na pěkném čtvrtém místě, ovšem v procentuální úspěšnosti mu patří až desátá příčka. Křesťan obsadil zatím sedmou příčku v hodnocení užitečnosti, Bouza je dvaadvacátý, Kullo jednatřicátý.

A co to znamená pro soupeře z Benátek nad Jizerou? „Benátky nedělají tolik chyb jako my, je to zkušený tým, který moc dobře ví, jak chce hrát. Musíme je dostat pod tlak, abychom jim eliminovali jejich silnou zbraň, kterou je přihrávka po servisu,“ dodává Milan Fortuník.

Zápas ve sportovní hale začne v 18.00 hod.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí