Bílek stanovil nový rekord ligy, které vládnou Rytíři

Vítězslav Bílek je novým střeleckým rekordmanem v novodobé historii druhé nejvyšší hokejové soutěže. Rytíři i jeho zásluhou vyhráli v Prostějově v prodloužení. Jestřábi – Kladno 3:4 pp (2:1, 0:1, 1:1, 0:1).

Ligu válcující Kladno mělo v první třetině více ze hry, ale góly především padaly do jeho branky. Fanoušky zvedla ze sedadel Stachova šance z druhé minuty. Jeho blafák, škoda, že nezvolil střelu, skončil jen na tyči… Hosté si vytvořili velký tlak. Horčička pokus Miury jen s námahou vyrazil mimo branku (s japonským ostrostřelcem přineseme v úterý rozhovor).

Domácí sice vyslali na Mensatora první vážnou střelu v desáté minutě, ale ta další už skončila za jeho zády. Vyrovnání poté na sebe vzal Stach. Opět našlápl k sólu a bez zbytečných kliček vymetl za Horčičkou vingl. Kdyby hosté neusnuli na vavřínech, nemuseli vzápětí znovu inkasovat.

Druhé dějství zahájili domácí náporem. Mensator v deseti minutách likvidoval tři tutovky, jeho protějšek byl v ten čas bez práce. Když přeci jen zlikvidoval ojedinělou střelu, domácí fandové skandovali jeho jméno. To jim ale brzy umrzlo na rtech. Strnad se totiž prokličkoval až před Horčičku a vykoupal ho. Do kanadského bodování přispěl nahrávkou Mensator!

V posledním dějství hosté Jestřáby vzlétnout nenechali. Bílek se svým 39. gólem v sezoně zapsal do kroniky první ligy jako její historický rekordman! Rytíři se prosadili v přesilovce.

Když v padesáté minutě spálil velkou šanci Růžička, udeřilo na druhé straně. Nerozhodný stav vydržel až do konce, a to i navzdory slibným šancím Nashe a Stacha.

V prodloužení spálili své příležitosti hned dvakrát Bílek s Rudovským. Až se puk dostal ke Stachovi a nejlepší hráč soutěže se nemýlil. Rytíři se ve středu představí na ledě pražské Slavie.

Branky a nahrávky: 12. Šlahař (Augustin), 16. Cetkovský (Luňák, Venkrbec), 50. Drtina (Moskal)   – 14. Stach (Kindl), 37. Strnad (Repe, Mensator), 43. Bílek (Růžička), 65. Stach

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Kaluža, Mojžíš, Husák, Protivný – Luňák, Cetkovský, Venkrbec, Novák, Moskal, Čuřík, Šlahař, Augustin, Volek, Zadražil, Illéš, Krejčík

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Nash, Repe, Gutwald, Růžička, Zajíc, Ptáček, Kehar – Machač, Skuhravý, Rudovský, Kindl, Stach, Bílek, Dvořáček, Pitule, Redlich, Šilhavý, Miura, Strnad.

Diváci: 1783

Jan Murárik

 

hokejsobotabilek

Vítězslav Bílek to dokázal! Ve středu doma rekord první ligy vyrovnal, dnes ho v Prostějově překonal!


Počasí Kladno

Předpověď počasí