Kladno posílí útočník Pirátů Marek Račuk

Tým Rytířů Kladno posiluje v útoku. Z extraligového Chomutova přichází na hostování do konce sezony urostlý útočník Marek Račuk. Téměř dvoumetrový a stokilový hráč by mě nastoupit za Rytíře už ve středu na Slavii.

„O Marka Račuka jsme usilovali delší dobu. Je to přesně ten typ hráče, kterého potřebujeme. Na jeho příchodu jsme se domluvili s Vladimírem Růžičkou a samozřejmě při jednání hrál roli i start našeho Davida Stacha v týmu Pirátů,“ prozradil sportovní manažer Rytířů Kladno David Čermák, který počítá s nasazením nové akvizice už při středečním utkání proti Slavii Praha. „Marek nastoupí v první formaci místo Patrika Machače, který momentálně není fit,“ upřesnil Čermák a doplnil, že Račuk může na tzv. střídavý start nadále nastupovat i v extralize za Chomutov.

Marek Račuk je odchovancem litvínovského hokeje, v sezoně 2011-2012 ovšem přesídlil do Chomutova, za který vloni nastupoval v úspěšné baráži a nechyběl tak u postupu Pirátů do extraligy. Většinu letošního ročníku odehrál za partnerský tým Chomutova SK Kadaň, kde si nevedl vůbec špatně. V osmadvaceti zápasech WSM ligy nasbíral jednatřicet kanadských bodů (13+18). A byl to právě Račuk, kdo rozhodl o vítězství Kadaně nad Kladnem 4:2 ve druhém ligovém kole. V Tipsport extralize letos odehrál šest utkání, v nichž nebodoval.

- Rytíři Kladno -

Foto: www.piratichomutov.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí