Trenér Pihávek: Slepovaná sestava předvedla dobrý fotbal

Hra kladenských fotbalistů sklidila o víkendu potlesk na otevřené scéně. SK v zimním turnaji poprvé vyhrál a navíc porazil těžkého soupeře, divizní Admiru (4:2). Trenér Ivan Pihávek mohl konečně mužstvo pochválit.

Co dovedlo vaše mužstvo hlavně k výhře?
Vyvarovali jsme se některých hloupostí ve hře, které jsme v předešlých utkáních předváděli. Pro Admiru jsme byli nepříjemní dravostí a výdrží. Oni na nás poslali osmnáct hráčů, stále se na hřišti točili čerství, nasadili protřelé fotbalisty, ale neudolali nás. My jsme byli mnohem nebezpečnější směrem do vápna než Admira. Ale, a to mě pořád štve, opět jsme se nevyvarovali individuálních chyb směrem dozadu…

Po prohře 0:5 v předminulém zápase jste sliboval razantní změny v obraně…
Na stoperu nastoupili Honza Procházka s Hanzlíkem a Veselý se posunul na kraj. S Procházkou přišla do středu obrany zkušenost.

Ve vašem hlase konečně v zimní přípravě převažuje spokojenost…
Jsem spokojený. Do optimální spokojenosti mi schází kompletní kádr. Decimují nás zranění a chřipka. Spokojený jsem i s tím, že na našich hráčích bylo vidět, že si uvědomují, že tvrdou zimní přípravu podstupují i ostatní jejich soupeři. Že nezažívají nic výjimečného, ale makají tak, aby pak zažili úspěch. Třeba Šíma s Boříkem, kteří ještě nemají tolik natrénováno, na hřišti proti Admiře dominovali. Pochválit musím i Krause s Jungem, který se lepší zápas od zápasu.

Ten ovšem patří Jirnům. Jak to s ním bude na jaře?
Dohodli jsme se, že ho odkope u nás. 

Stejná otázka, ale jiné jméno – Kamil Výborný?
Kamil, přestože nám řekl, že bude trénovat i na jaře hrát v SK, se beze slov vysvětlení objevuje na tréninku v Rakovníku. Ani Rakovník nám nic neoznámil. Vstoupíme tedy do hry a budeme chtít o Kamilovi s Rakovnickými mluvit obchodně.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí