Rytíři rozdávají body

Nečistá hra, kouzla rozhodčích, permanentně obsazená trestná lavice. To byl hokej mezi Rytíři a Zubrem. Kladno ve zvláštním zápase podlehlo Přerovu v prodloužení 3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1).

Útočné lajny Rytířů dostávají před play off ostré kontury. Šťastná je volba s Procházkou v prvním útoku, dobrá volba je posun Machače ke Stachovi a čím dál líp hraje třetí lajna, kde si Pitule chválí křídla. Zbývá vyladit obranné dvojice, kde je na chvíli Růžička mimo hru a Repe kvůli zraněné noze zřejmě stihne až závěr play off…

A věřme, že si Mensator smůlovaté okamžiky v této sezoně dnešním kiksem vybral. Gólový účet totiž otevřelo propagační nahození Kratochvíla. Po návratu z kabin našla cestu za kladenského brankáře ještě jedna dalekonosná střela, ale to už Rytíři převzali otěže zápasu do svých rukou, i když je sudí neustálým přerušováním hry do zápasu moc nepouštěli. Ti za čtyřicet minut nechali třináctkrát otevřít trestnou lavici!

„Hra je rozháraná, bez střelby, která by měla mít mnohem vyšší úroveň. Rytíři by teď měli šlapat jako by se hrálo play off, ale pořád to není ono,“ uvedl legendární kladenský útočník Zdeněk „Bača“ Hrabě po Rudovského neproměněném trestném střílení.

Vylučovací metodu drželi rozhodčí i v závěrečném dějství. Tolik přesilovek snad Kladno v sezoně ještě nevidělo. Z jedné vstřelil Zubr třetí gól. „Proč my nehrajeme takhle přesilovky?“ povzdychl si František Kupec, šéf kladenského klubu z počátku devadesátých let, když krátce předtím lomil rukama nad slabě zahranou početní výhodou domácích.

O vyrovnání se postaral Stach. Objel branku a z otočky krásně zavěsil. V prodloužení se radoval Zubr a po Ústí si odváží dva body také Přerovští.

„Kvalitu v mužstvu máme. Jsem optimista. Jenom mě hodně trápí naše pramalá disciplína! V baráži na tak vysoké číslo vyloučených můžeme dojet. Tam na nás čeká jiná kvalita než je první liga, tam se nám tolik vyloučených může vymstít,“ míní Milan „Balík“ Nový.

Rytíři jedou ve středu na led Českých Budějovice, které dnes prohrály v Mostě!

Branky a nahrávky: 30. Račuk (Stach, Bílek), 35. Pitule (Račuk, Ptáček), 49. Stach – 14. M. Kratochvíl (Š. Kratochvíl, Hořava), 27. Grof (Chmelíř, Pšurný), 6. P. Mrázek (Pšurný, Sýkora)

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek) – Nash, Kehar, J. Mrázek, Gutwald, Těrnavskij, Ptáček – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Machač, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Račuk – Redlich, Dalecký, Dvořáček.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Vágner – Pšurný, Sýkora, P. Mrázek – Stoklasa, Sikora, Dostálek – Blinka, Popelka, Kovařík – M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.

Diváků: 2106

Nejlepší rytíř podle VK: Stach

Jan Murárik

 

kladnoprerovmensator

Mensator si nechal při přerušení přejet od kustoda ostří nožů

kladnoprerovracuk

Račuk vstřelil svůj první gól v dresu Rytířů. S Procházkou (88) jsou výraznými posilami

tabuleprerov

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí