Bod za třetí třetinu

Poslední venkovní zápas odehráli florbaloví Kanonýři ve Svitavách. Východočeši měli stejně bodů jako Kladno a šlo o přímý souboj o udržení v elitní čtyřce.

FbK Svitavy - FBC Kanonýři Kladno 6:5p (1:1, 3:0, 1:4 – 1:0)

Zápas byl od úvodu vyrovnaný. Na branku se čekalo do 12. minuty, kdy z přesilovky otevřel skóre kladenský Nushart. Svitavy zvýšily po inkasované brance obrátky a 68 vteřin před přestávkou srovnaly po rychle rozehrané standardní situaci.

Ve druhé třetině Kanonýři vypadli z role a naopak domácí pokračovali se stejnou chutí, s jakou končili první hrací část. Poprvé do vedení šli svitavští hráči ve 26. minutě. Navíc Svitavy přidaly další dva góly a před poslední třetinou vedly 4:1.

Kladno se nevzdalo a už po dvou minutách a 45 sekundách závěrečné dvacetiminutovky bylo po dvou brankách Klápy a jedné Pertlíka vyrovnáno! Svitavy si vyžádaly oddechový čas, který je dokázal zklidnit. Kanonýři přežili oslabení za faul Štechmüllera, ale v polovině třetiny obdrželi pátý gól. Sedm minut před koncem dostalo Kladno možnost druhé přesilovky, ale tentokrát se neprosadilo. Vyrovnání přineslo až power play, při kterém zkompletoval hattrick Klápa, a na řadu přišlo prodloužení. Časomíra z nastaveného času ukrojila jen 17 vteřin a Svitavy se radovaly z druhého bodu, když proměnily přečíslení.

Kanonýři po zisku jednoho bodu klesli na 5. místo. Závěrečná tři kola základní části odehrají na domácí půdě v hale BIOS. Prvním domácím zápasem bude střetnutí se suverénně vedoucím Libercem, které se uskuteční v sobotu 13. 2. od 19.00. hod.

Sestava Kladna: Šárka – Holčák, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Burian, Richtr O., Lacko, Běhal, Leipner – Mandler, Míka, Slivka, Štechmüller, Ritchtr T.

Branky a asistence Kladna: 11:58 Tomáš Nushart (Dušan Přívara), 40:30 Michal Klápa (Antonín Pertlík), 41:53 Antonín Pertlík, 42:45 Michal Klápa (Dušan Přívara), 58:36 Michal Klápa (Ondřej Slivka).

- tl -

Foto: Petr Hácha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí