Motor přejel Rytíře

Celý zápas byli v ochozech slyšet především kladenští fanoušci, ale hokej a zvláště výsledek šlágru kola uspokojil asi jenom ty domácí. Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 6:2 (2:1, 2:0, 2:1).

Vyprodanému hledišti nejdřív Rytíři předvedli, co je v sezoně nejvíc šlechtí – proměněnou přesilovku. Domácím však od té chvíle jezdili brusle lehčeji, lépe jim to lepilo na hole. Poměrně snadno nasypali hostům čtyři kusy a náskok si zkušeně hlídali. Utkání se také rozmělnilo do vzájemných hrubých zákroků. Nejtvrdší trest dostal Skuhravý, který za protesty šel předčasně do kabin.

Nejhezčí kladenskou akci předvedli hosté ve třetím dějství, když opět využili přesilovku. Stach zavezl puk do pásma, předal ho Nashovi a ten z otočky našel ideálně najetého Bílka.

Světlo naděje na bodový zisk zhasli domácí definitivně pátým gólem. Šestá trefa byla jen vyústěním jejich pohody. Tu ztratil Mensator a pustil mezi kladenské tyče Cikánka. Rytíři na jihu Čech doplatili na častá vyloučení. Většina gólů do jejich sítě totiž padla právě ve hře v oslabení. Tu poslední přesilovku už Motor využít nemohl, protože Pitule dostal trest do konce utkání dvě vteřiny před závěrečnou sirénou. Nejen poměr gólů, ale i poměr vyloučených vyzněl nakonec lépe pro domácí: 5:14.

„Chtělo to dnes víc nápadu, vtipu. A hlavně disciplíny, důrazu, defenzivy. Kluci mají dobrý tým, chtějí zůstat první a držím jim palce,“ vzkazuje Milan Nový.

Branky a nahrávky: 10. Žálčík (Straka, Suchánek), 16. Nouza (Kolmann, Zíb), 31. Suchánek (Květoň), 32. Chovan (Nouza, Kolmann), 51. Zíb (Vráblík), 56. Žálčík (Straka, Kříž) – 6. Kindl (Ptáček, Procházka), 42. Bílek (Nash, Stach)

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Zíb, Klinecký, Tintěra – Nouza, Pajič, Chovan – Květoň, Straka, Kuchejda – Žálčík, Mikyska, Babka – Točík

Rytíři Kladno: Mensator (Cikánek střídal v 56. minutě) – Nash, Kehar, Růžička, Mrázek, Těrnavskij, Ptáček – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Machač, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Dvořáček – Redlich, Dalecký, Šilhavý.

Diváků: 6421 (vyprodáno)

Jan Murárik

Foto: Pavel Kacerovský


Počasí Kladno

Předpověď počasí