Trenér Lidický: Budu spát pořád stejně

Po třinácti letech skončili kladenští hokejisté opět v tabulce základní části soutěže první. Tentokrát má na tom velkou zásluhu trenér Jindřich Lidický.

Máte za sebou první základní část soutěže na postu trenéra kladenského áčka. Zestárnul jste, než jste došli k prvenství, nebo naopak ten úspěch pro vás je jako elixír mládí?
Ani jedno ani druhé, cítím se pořád stejně stár (směje se). Ale to zestárnutí možná přijde teď, v play off…

V mužstvu máte dva ligové rekordmany a nejlepšího beka soutěže. Není taková síla jednotlivců svým způsobem spíše svazující, když příliš vyčnívají a soupeř je vidí?
Play off rozhodují individuality a já jsem rád, že my je máme tak výrazné. Ostatní hráči taky dokážou dát gól. Rudovský, Skuhravý, chytil se Machač, Redlich, forma šla nahoru Strnadovi. Moc dobře si uvědomuju, že pokud se naše individuality v play off prosadit nedokážou, tak je to pro nás konečná.

Jak budete do zahájení play off trénovat?
Ode dneška tři dny dvoufázově a pak už jen jednu fázi. Nemá smysl domlouvat si v pauze přátelský zápas. Na to není čas a většinou v takovém zápase dojde ke zranění.

Koho byste si vybral pro první kolo play off?
Nejsem vybíravý, kdo na nás vyjde, ten tam bude!

Je z těch potenciálních soupeřů někdo silnější?
Všichni mají výborné gólmany i hráče schopné zápasy rozhodovat. Těžko vybírat slabší týmy. Ano, kdyby byl někdo vyloženě obranný tým, nebo vyloženě útočný, tak si můžeme říct, že nám jeho hra víc nesedí než těch ostatních. Ale v předkole jsou si všichni podobní…

A dál? Sousedy slávisty, nebo Moravany?
Když máte formu, tak je vám to jedno. Radši ale budeme jezdit kousek za barák, do Prahy…

K ideální formě vám možná chybí důslednější hra obrany…
Na té určitě zapracujeme. 

Budete v play off spát klidně?
Budu spát pořád stejně (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí